Nieuws

Interieur nieuwe Mercedes E-klasse alvast onthuld

Interieur nieuwe Mercedes E-klasse alvast onthuld

Een gloednieuwe auto in één klap met veel vuurwerk introduceren is er niet meer bij. Dat doen autofabrikanten liever beetje bij beetje tegenwoordig, en Mercedes-Benz is er reeds heer en meester in. Maak daarom, na de technische hoogstandjes eerder, nu kennis met het interieur van de nieuwe E-klasse.

Niet dat het exterieur van de nieuwe E-klasse nog veel geheimen kent, maar toch wil Mercedes dat pas officieel uit de doeken tijdens de NAIAS in Detroit, medio januari. Het interieur krijgen we nu al te zien en zoals verwacht voelt dat meteen vertrouwd. Het lijkt immers als twee druppels water op dat van de S- en C-klasse. Maar dan – uiteraard – nog weer iets verfijnder.

Dubbel display

Meteen in het oog springt de gigantische behuizing voor twee 12,3 inch grote displays. De S-klasse introduceerde deze stijlvolle aanpak om de bestuurder en de overige inzittenden tegelijk van zoveel mogelijk informatie te voorzien, maar bij de E-klasse gaat Mercedes hierin nog wat verder.

Naast het feit dat het scherm meer uit één stuk lijkt te bestaan, is de grafische weergave ervan grondig aangepakt, volgens Mercedes. Aanraakgevoelig is het nog altijd niet. De knoppen op het stuurwiel zijn dat daarentegen wel voortaan, waarmee de bestuurder met louter 'swipe'-bewegingen het infotainmentsysteem kan bedienen. Ook de 'mouse-pad' zoals we die kennen uit andere Mercedessen is nu van de partij in de E.
Let wel, het grote display is optioneel. De instapmodellen combineren twee kokervormige ronde klokken en een kleurenscherm met een kleiner centraal display en een lagere resolutie.

Knusse bedoening
Veel aandacht is ook gegaan naar het creëren van een behaaglijke sfeer in het interieur, iets dat bij de S- en C-klasse al dik voor elkaar is. Maar het kan altijd beter, meent ook Mercedes, en daarom stopt het de nieuwe E-klasse een interieurverlichting toe dat gebruikmaakt van talloze LED-clusters, goed voor 64 uiteenlopende kleuren en een keur aan individualiseringsmogelijkheden.

Zo zijn er lichtaccenten op bijvoorbeeld de sierdelen, het centrale display, het opbergvak in de middenarmsteun voor, de portiergreepuitsparingen, de portiervakken, de beenruimtes voor en achter en de interieurhemel. Zelfs de tweeters hebben hun eigen sfeerverlichting (indien de auto is voorzien van het Burmester High-End 3D surround sound system). En dat alles naast veel leder, hout en aluminium, afhankelijk van de uitvoering en de gekozen opties.

Multibeam LED-koplampen

Tot slot wil Mercedes ons alvast kennis laten maken met de Multibeam LED-koplampen, voorzien van de reeds kenmerkende 'dubbele wenkbrauwen'. De nieuwe koplampen zijn elk voorzien van 84 LED's en kunnen 2,5 keer zoveel licht opbrengen dan conventionele lampen. Bovendien zijn ze adaptief, wat wil zeggen dat ze hun bundels kunnen aanpassen aan de weers- en verkeersomstandigheden. Dat laatste middels GPS-data.

Achteraan kunnen de lichtunits ook een trucje, namelijk de lichtintensiteit van het remlicht aanpassen aan het moment van de dag. Overdag branden ze minder fel dan 's nachts (binnen de wettelijke normen). Daarnaast zijn de richtingaanwijzers extra breed uitgevoerd, waardoor de zichtbaarheid daarvan tevens wordt vergroot.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Interieur nieuwe Mercedes E-klasse alvast onthuld
Interieur nieuwe Mercedes E-klasse alvast onthuld
Interieur nieuwe Mercedes E-klasse alvast onthuld
Interieur nieuwe Mercedes E-klasse alvast onthuld
Interieur nieuwe Mercedes E-klasse alvast onthuld
Interieur nieuwe Mercedes E-klasse alvast onthuld
Redactie
Door Redactie

Zoeken