Nieuws

Exclusieve Mercedes CLK 500 Armani

Exclusieve Mercedes CLK 500 Armani

Giorgio Armani, eigenaar van het wereldberoemde modehuis, heeft in samenwerking met Mercedes een exclusieve CLK 500 Cabriolet ontworpen. De reacties waren positief en Mercedes heeft daarom besloten 100 te bouwen.

Het model is onderdeel van de designo-lijn van Mercedes. Tien jaar geleden werd de designo-lijn in het leven geroepen, oorspronkelijk om klanten de mogelijkheid te bieden hun Mercedes-Benz een individuele uitstraling te geven met speciale materialen en carrosseriekleuren. Voor deze speciale uitvoering werd de hulp ingeroepen van Giorgio Armani die overigens zelf ook een exemplaar in ontvangst heeft mogen nemen. Het model is uitgevoerd in een unieke matte zandkleur, een klassieke Armani-kleur, met bijpassende kleuren voor de hoogwaardige materialen in het interieur. Mercedes-Benz vervaardigt een gelimiteerde oplage van slechts 100 exemplaren van dit model als onderdeel van de exclusieve designo-lijn
 
Samenwerking
De samenwerking tussen Mercedes-Benz en het Milanese modehuis begon met een showmodel dat tijdens de Modeweek in Milaan in het najaar van 2003 voor het eerst werd getoond en met veel enthousiasme werd ontvangen. Aangemoedigd door deze reacties werkte Giorgio Armani samen met het DaimlerChrysler Advanced Design Centre in het Italiaanse Como aan het ontwerp van een Mercedes-Benz CLK 500 Cabriolet met zijn eigen signatuur. De levering van de reeks van 100 auto’s begon in mei van dit jaar.
 
Unieke kleur
De unieke matte “sabbia”-kleur van de carrosserie is een warme zandkleur die exclusief voor de Mercedes-Benz CLK designo by Giorgio Armani is ontwikkeld. Glanzend zwarte afwerkingselementen dragen bij tot de opvallende verschijning. Datzelfde geldt voor de AMG-stijlkenmerken en de glanzende 18 inch lichtmetalen AMG-velgen in carrosseriekleur. In het interieur overheersen klassiek en zorgvuldig afgewerkt designo-bruin leer en high-tech stoffen, die perfect passen bij de carrosseriekleur. Alle chromen sierdelen zijn in een matte, hoogwaardige “aged look” uitgevoerd.
 
Rijke uitrusting
De Mercedes-Benz CLK designo by Giorgio Armani is gebaseerd op de CLK 500 Cabriolet. De V8-motor levert een vermogen van 306 pk. Bij een exclusieve auto als deze hoort ook een dito uitrusting. Zo omvat de standaarduitrusting de automatische klimaatregeling THERMOTRONIC met zonnesensor, een stereo surround-sound systeem met tien speakers en een 8 x 40 watt versterker, verwarmde stoelen, elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie voorin, PARKTRONIC, een regensensor voor de ruitenwissers en cruise control met SPEEDTRONIC.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Exclusieve Mercedes CLK 500 Armani
Exclusieve Mercedes CLK 500 Armani
Redactie
Door Redactie

Zoeken