Nieuws

Moderne Citroën Mehari zoals hij meteen had moeten zijn

Moderne Citroën Mehari zoals hij meteen had moeten zijn

Begin september onthulde Citroën de Cactus M, een studiemodel dat ontegenzeggelijk moest herinneren aan de vroegere Mehari. Maar dat mocht je dus niet merken aan diens naam. Die eer is weggelegd voor de nu gepresenteerde, volledig elektrische E-Mehari, die ook qua vorm beter aansluit op het origineel.

Waarom de Fransen enkele maanden geleden zo nodig eerst de Cactus M moesten voorstellen, is ons een raadsel. De E-Mehari alleen was immers meer dan genoeg geweest om herinneringen op te roepen aan de eigenzinnige strandbuggy die tussen eind jaren '60 en '80 werd gebouwd. Bovendien sluit het ontwerp van de E-Mehari veel nauwer aan bij de extreem hoekige koets van het origineel. Of dat een verstandige zet is?

Afgekeken bij Bolloré

Afijn, dat Citroën graag samen met ons wil terugblikken naar het verleden is wel duidelijk. Maar niet zonder ook naar de toekomst te kijken. De E-Mehari is daarom volledig elektrisch aangedreven. Voor de ontwikkeling van de aandrijflijn werd Bolloré ingeschakeld, een bedrijf dat al langer bekend is met elektrische auto's en zoal de Blue Summer in haar productgamma heeft. En laat die laatste nu verdacht veel lijken op de E-Mehari. Technisch zijn ze zelfs vrijwel identiek.

Zo is (ook) de E-Mehari voorzien van een 68 pk sterke elektromotor, gekoppeld aan een 30 kWh sterke lithium metaal polymeer-batterij. Hiermee is een actieradius te halen van 200 kilometer in stedelijk gebied en zo'n 100 kilometer als je ook N- en A-wegen aandoet. De topsnelheid ligt op een bescheiden 110 km/h.

Waterbestendig

Net als de oer-Mehari is de koets van de E-Mehari volledig opgetrokken uit kunststof. En dat is handig bij stranduitjes, want zo blijft de auto vrij van roest. Het interieur is volgens Citroen zelfs probleemloos te reinigen met een hogedrukspuit, want de altijd frivole bekleding is waterdicht en -bestendig.

Medio 2016
Mocht je denken dat de E-Mehari puur bedoeld is als studiemodel, dan zit je mis. Citroën gaat 'm daadwerkelijk in productie nemen, en wel in de loop van volgend jaar. Echter, vooralsnog exclusief voor de thuismarkt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Moderne Citroën Mehari zoals hij meteen had moeten zijn
Moderne Citroën Mehari zoals hij meteen had moeten zijn
Moderne Citroën Mehari zoals hij meteen had moeten zijn
Redactie
Door Redactie

Zoeken