Nieuws

Meer beeld van Hyundai's Prius-killer, genaamd Ioniq

Aftellen naar Hyundai's Prius-killer, genaamd Ioniq

Ionig, zo luidt Hyundai's directe antwoord op de Toyota Prius. En het aftellen naar diens onthulling kan beginnen.

Update 16 december 2015 - Hyundai heeft twee nieuwe afbeeldingen van de Ioniq de wereld ingeslingerd, waaronder een schets van het dashboard. En dat ging gepaard met heel wat superlatieven over het design van deze Zuid-Koreaanse Prius. Zo spreekt Hyundai van 'een echte blikvanger' met een 'oogverblindend silhouet' en 'aerodynamische perfectie'. Toe maar.

Hoge bomen vangen veel wind?

Hoewel de Zuid-Koreanen liever hebben dat we Ioniq volledig in kapitalen schrijven, moeten ze niet nu al naast de schoenen gaan lopen. De Prius heeft zich opgewerkt tot cult-auto en het valt nog te bezien of Hyundai's hybridemodel überhaupt tegen de iconische Japanner weet op te boksen.

Drie versies
Voor wie CO2-vrij rijden een warm hart toedraagt zal de Hyundai Ioniq alvast ene streepje voor hebben, want het model komt er in drie versies: als hybride, plug-in hybride en in een volledig elektrische aangedreven variant. Dat laatste weet de Prius niet te bieden. De andere twee motoriseringen wel, dus dat belooft nog een interessant gevecht te worden.

Ook voor Europa

Dat Hyundai vol de aanval opent op Toyota valt niet alleen op te maken uit de beschikbare aandrijflijnen. Ook het design van de Ioniq lijkt tegen dat van de (nieuwe) Prius aan te schurken. Maar daarover en de techniek vast meer tijdens de onthulling in januari, in Zuid-Korea. Later volgen andere werelddelen, waaronder Europa.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Aftellen naar Hyundai's Prius-killer, genaamd Ioniq
Meer beeld van Hyundai's Prius-killer, genaamd Ioniq
Redactie
Door Redactie

Zoeken