Nieuws

Naim pompt 1.920 Watt door Bentley Bentayga

Naim pompt 1.920 Watt door Bentley Bentayga

Bentley's eerste SUV ooit is ook meteen een van de grootste auto's op de markt. Oftewel, wil je muzikale decibellen blazen in de Bentayga dan is een substantieel wattage geen overbodige luxe. En laat dat maar aan HiFi-specialist Naim over.

Met Naim heeft Bentley al net zo'n innig huwelijk als met horlogemaker Breitling. Sinds audio een belangrijke(re) rol is gaan spelen in de auto trekken de twee Britse 'high-end'-bedrijven al samen op. Het komt dan ook niet als een verrassing dat ook de Bentayga uitgerust kan worden met een muziekinstallatie van Naim.

21 kanalen

Of je het ermee eens bent of niet: de Bentley Bentayga is het toonbeeld van 'overdaad schaadt niet'. Een stempel die normaliter allesbehalve op Naim gedrukt kan worden, ondanks dat het onder audiofielen zeer hoog staat aangeschreven. De dik € 200.000,- kostende en 100 kilogram wegende NAP S1-monoblokken daargelaten, levert slechts één Naim-versterker voor thuisgebruik meer dan 100 Watt per kanaal (aan 8 Ohm). Een relatief bescheiden waarde in HiFi-land.

Maar toen Bentley kwam vragen een audiosysteem voor haar nieuwe mastodont te ontwikkelen wilde Naim niet achterblijven op het overige surplus van de auto. En dus stopt het HiFi-merk de SUV maar liefst 20 speakers toe, plus een subwoofer, goed voor een vermogen van 300 Watt. Het totale vermogen bedraagt 1.920 Watt en daarmee is het audiosysteem volgens Naim één van de krachtigste op de markt. Maar klinkt het ook fijn? Hopelijk kunnen we daarop snel antwoord geven. De Britse meerprijs bedraagt in elk geval op 6.300 pond, omgerekend een kleine negenduizend euro.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken