Nieuws

Bugutti bevestigt: 'Veyron-opvolger heet Chiron'

Bugutti bevestigt: 'Veyron-opvolger heet Chiron'

Ruim een jaar geleden verklaarden we al waarom de opvolger van de Veyron de naam Chiron zou krijgen. Maar nu pas voelt Bugatti de tijd rijp om dat ook zelf te verkondigen.

Vooruit, nog een laatste keertje dan. De naam Chiron verwijst naar Bugatti's fameuze Grand Prix-coureur uit de jaren '20 en '30 van vorige eeuw. Deze oudste F1-piloot ooit had de voornaam Louis, maar zoals dat gaat bij automerken wordt die achterwege gelaten op de achterklep van de aanstaande hypercar uit Molsheim.

Nu al gewild

Bugatti laat weten dat de Chiron de 'krachtigste, snelste, meest luxueuze en meest exclusieve supercar ooit' wordt. Dit klinkt als stoere krachttaal, maar deze woorden (plus een preview) hebben toch al zeker honderd rijkaards over de streep getrokken een Chiron te kopen voordat hij überhaupt klaar is voor productie. Dat is zomaar eventjes een kwart van het totaal aantal geproduceerde Veyrons.

Exorbitant geprijsd

Van de Veyron werden er 450 gebouwd en voor de Chiron heeft Bugatti de oplage aanvankelijk gesteld op 500 exemplaren à dik twee miljoen de stuk. Exclusief belasting welteverstaan, en dat moet de doorgaans nog duurdere Targa-uitvoering nog volgen (in 2018).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken