Nieuws

Kia kleurt de Niro-teasers verder in

Kia kondigt hybride-aangedreven Niro aan

Kia heeft zopas de nieuwe Sportage gepresenteerd en medio 2016 komt daar nog een crossover in dezelfde klasse bij: de Niro. Echter dit model wordt primair hybride aangedreven om zo geheel op eigen benen te kunnen staan.

Update 12 januari 2015 - Tezamen met twee nieuwe, nu ingekleurde teaserafbeeldingen laat Kia weten wanneer de Niro Hybrid wordt onthuld. Dat zal in februari zijn, op de Chicago Auto Show. Vanaf dat moment zal het merk ook meer vertellen over het nieuwe, speciale eco-car platform waarop de Niro staat, alsook hoe het de gemiddelde CO2-uitstoot van 89 g/km van de compacte SUV heeft weten te realiseren. Wordt vervolgd...

IAA-concept

De Niro komt niet uit de lucht vallen. Ruim twee jaar geleden presenteerde Kia al een gelijknamige hybride-concept op de IAA Frankfurt en daarna doken de eerste prototypes op van een soortgelijke crossover. Maar nu bevestigt het merk eindelijk ook dat het productiemodel onderweg is naar medio 2016. Nog altijd voorzien van een hybride-aandrijflijn. Sterker, conventionele aandrijving staat niet eens op de planning. Daarvoor heeft Kia de (nieuwe) Sportage.

RAV4 Hybrid

Met de Niro lijkt Kia dus heel bewust de aanval te openen op de Toyota RAV4 Hybrid. Maar ook de Toyota Prius+ en Ford C-Max Energi kunnen rekenen op verzet uit Zuid-Korea, ook al laten die auto's zich eerder typeren als MPV's.

89 g/km

Over de technische kant van de Niro weidt Kia ook al een beetje uit. Zo komt de auto op een compleet nieuw platform te staan die speciaal is ontwikkeld voor alternatieve aandrijflijnen. De hybride-centrale wordt gevormd door een 1.6 GDI-benzinemotor en een 32 kW sterke elektromotor, gekoppeld aan een lithium-polymeer accupakket.
Er wordt zelfs al een gemiddelde CO2-uitstoot genoemd, namelijk om en nabij de 89 g/km (wat 21% bijtelling zou beteken). Een zestraps transmissie met dubbele koppeling zorgt voor de overbrenging en in een later stadium volgt er nog een plug-in versie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kia kondigt hybride-aangedreven Niro aan
Kia kondigt hybride-aangedreven Niro aan
Kia kondigt hybride-aangedreven Niro aan
Redactie
Door Redactie

Zoeken