Nieuws

Gran Coupé eerste model van Hyundai's luxemerk Genesis

G90 trapt gamma Hyundai's luxemerk Genesis af

Genesis is per direct niet langer het vlaggenschip van Hyundai, maar een zelfstandig luxemerk. Met aan het hoofd voormalig Bentley-designer Luc Donckerwolke, die bij zijn nieuwe werkgever als eerste taak had het tekenen van de G90.

Het was al langer een wens van Hyundai om de Genesis-naam te transformeren tot meer dan een modelnaam alleen, en nu is de kogel dan door de kerk: Genesis is voortaan een automerk. Ook de Zuid-Koreanen is het niet ontgaan wat Infiniti voor Nissan doet en Lexus voor Toyota. Oftewel, het – via een zelfstandig automerk – laten zien waartoe je werkelijk in staat bent als je niet gebonden zou zijn aan bepaalde factoren. Zo nam Citroen deze stap al eerder met DS en zit Ford er tegenaan te hikken met Vignale.

Zes G-modellen

Hyundai heeft meteen wilde plannen met het nieuwe Genesis. Binnen afzienbare tijd – tegen het jaar 2020 – moeten de showrooms van het eigen dealernetwerk gevuld zijn met zes modellen. Elk van deze auto's krijgt een alfanumerieke benaming, steevast beginnend met een G. Het cijfer zal naar het segment verwijzen. Dus G70, G80, G90, enzovoort.

Aanval op S-klasse Coupé?

Dat Genesis als kersvers automerk er geen gras over laat groeien, geven deze eerste twee schetsen van de G90 weer, mogelijk meteen het topmodel binnen de toekomstige range. Mochten je de lijnen van de G90 bekend voorkomen, dan kan dat kloppen. Ze vertonen namelijk heel wat raakvlakken van de eerder dit jaar op Pebble Beach gepresenteerde Vision G Concept, een gran coupé van formaat zoals bijvoorbeeld de BMW 6-serie en Mercedes S-klasse Coupé ook zijn.

Donckerwolke zorgt voor design

'Atletische elegantie en menselijk georiënteerde innovatie', dat zijn de marketingtermen waarmee de medewerkers van Genesis te maken krijgen. De zware taak om dat allemaal in een smakelijk design te gieten valt op de schouders van Luc Donckerwolke, de Belg die Bentley als laatste werkgever had en daarvoor tekende voor Audi, Lamborghini, Skoda en Seat.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
G90 trapt gamma Hyundai's luxemerk Genesis af
Hyundai Genesis wordt luxemerk met 6 modellen
Hyundai Genesis wordt luxemerk met 6 modellen
Hyundai Genesis wordt luxemerk met 6 modellen
Hyundai Genesis wordt luxemerk met 6 modellen
Redactie
Door Redactie

Zoeken