Nieuws

Supersnelle Donkervoort D8 270 RS

Supersnelle Donkervoort D8 270 RS

Donkervoort presenteerde op de AutoRAI de D8 270 RS. De auto verkeerde toen nog in prototype-stadium maar wordt nu in beperkte oplage van 25 stuks gebouwd. De 270 pk sterke D8 270 RS is supersnel!

Vorig jaar zette Donkervoort een wereldrecord neer op de Nordschleife van de Nürburgring. Het ronderecord voor straatauto´s werd door de Donkervoort op naam gezet. De D8 270 RS, die zijn debuut maakte op de AutoRAI 2005, is direct afgeleid van deze recordauto maar dan geschikt voor de openbare weg.
 
Geen woorden maar daden!
Dat het hier om een speciale auto gaat is voor kenners meteen duidelijk. Joop Donkervoort verklaart: “Het verhaal achter de auto is natuurlijk erg goed. Als hele kleine luis in de pels van de grote automobielfabrikanten hebben we op de Nordschleife een heel bijzonder record gevestigd. We hebben daarmee heel duidelijk onze goede reputatie op het gebied van supersnelle straatauto’s verankerd. Wij presteren liever echt, dan dat we alleen maar over prestaties dromen”.
 
270 pk!
De D8 270 RS onderscheidt zich van de andere D8 modellen door onder meer een gewijzigde neus met grotere koelopeningen en een extra radiator aan de zijkant van de auto. Deze wijzigingen zijn noodzakelijk om de auto van voldoende koeling te voorzien en de auto geschikt te maken voor zowel het circuit als de openbare weg. Ten opzichte van de D8 210 heeft de D8 270 RS een aantal belangrijke technische wijzigingen. Zo zorgt een extra grote interkoeler voor koelere inlaatlucht en dus voor meer vermogen. In combinatie met onder meer een grotere turbo en andere brandstofinjectoren levert de motor 270 pk.
 
Technische aanpassingen
Door deze technische aanpassingen accelereert de D8 270 RS in slechts minder dan vier seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid ligt op 250 km/u. Ook de remcapaciteit is aangepast op het toegenomen vermogen; speciale geventileerde en gegroefde remschijven vergroten de remcapaciteit van de auto. In slechts 2,4 seconden rem je af van 100 km/u naar stilstand. Ongelofelijke waarden voor een straatauto en vooral een belangrijk veiligheidsaspect, zowel op het circuit als op de openbare weg. Naast technische en de noodzakelijke optische aanpassingen is de D8 270 RS ook onderhuids aangepast aan het toegenomen vermogen. In de nieuwe neus zijn spoilers geïntegreerd die voor nog meer neerwaartse druk zorgen. Hierdoor blijft de auto op hogere snelheden stabieler en is een hogere bochtsnelheid mogelijk. De technische aanpassingen maken van de D8 270 RS een extreme auto in ieder detail.
 
Subtiele herkenningspunten
Elke D8 270 RS wordt individueel genummerd en krijgt een typeplaatje waarin de naam van de eigenaar en het nummer van de auto worden vermeld. Verder maken een aantal subtiele details duidelijk dat het om een bijzondere uitvoering gaat. Kenners en ware liefhebbers zullen de auto meteen herkennen en op hun hoede zijn. De D8 270 RS is zoals elke andere Donkervoort leverbaar in elke gewenste lakkleur. Kopers van een D8 270 RS krijgen bij aflevering van de auto een speciale rijvaardigheidstraining die wordt verzorgd door Prodrive Training.
 
Slechts 25 stuks
Wie de Donkervoort D8 270 RS wil bestellen moet snel zijn. Er worden slechts 25 stuks van de sportauto gebouwd. Het grootste gedeelte daarvan is al verkocht.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Supersnelle Donkervoort D8 270 RS
Supersnelle Donkervoort D8 270 RS
Redactie
Door Redactie

Zoeken