Nieuws

7 trends die de autobranche veroveren

Een autoshow als de IAA in Frankfurt vormt hét decor voor autofabrikanten om nieuwe dingen te laten zien en de publieke opinie te toetsen. Maar tegelijkertijd laat het ons zien welke trends ze al eerder hebben gesignaleerd en nu massaal in zijn geloven. Wij hebben 7 van deze trends voor je op een rijtje gezet.

Snelle versies van snelle versies

Snelle versies van snelle versies

Of het nu de plus-modellen van Audi's S-versies zijn, de Competition-versie van de BMW M6 of de Clubsport op basis van de Golf GTI, ze zijn stuk voor stuk nog sneller dan de snelle versies waarvan ze zijn afgeleid.

Vision Gran Turismo conceptcars

Vision Gran Turismo conceptcars

Autofabrikanten ontwikkelen massaal conceptcars voor de videogame Gran Turismo. De meeste daarvan blijven enkel in pixels bestaan, maar in Frankfurt stonden er bovendien opvallend veel 'in the metal' te glimmen onder de schijnwerpers.

Blauw

Blauw

Als je het ons vraagt is blauw het nieuwe wit. Nog nooit eerder zagen we zoveel blauwe auto's op een beurs als op de IAA. We konden er zelfs een hele special aan wijden.

Crossovers en SUV's

Crossovers en SUV's

We hebben nog nooit eerder op een autobeurs gelopen waar zoveel nieuwe crossovers en SUV's zijn onthuld als de IAA 2015.

3D printen

3D printen

De 3D-printer biedt talloze mogelijkheden. En dat zien we ook in de autobranche. Peugeot liet bijvoorbeeld zien hoe het een groot aantal onderdelen van haar conceptcar Fractal uit de printer liet rollen.

Carbon

Carbon

Niet meer puur voor spoilers of peperdure supercars, maar carbon doet langzaam maar zeker ook haar intrede voor serieproductie. De BMW 7-serie bijvoorbeeld is voor een groot deel uit dit materiaal opgetrokken. Alsnog een topmodel, maar geloof ons; carbon zal binnen een aantal jaren mainstream worden.

Elektrische auto's met hoge actieradius

Elektrische auto's met hoge actieradius

Tesla brak door met een elektrische auto die ook daadwerkelijk een paar honderd kilometer ver kan komen. En het lijkt erop dat dat nu massaal te gebeuren staat. De Audi e-tron quattro en Porsche Mission E bijvoorbeeld. En die laden ook nog eens in een half uur op.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken