Nieuws

De zuinigste Skoda Superb ooit is er

De zuinigste Skoda Superb ooit is er

1.780 kilometer, zo ver kan de nieuwe Skoda Superb Greenline op één volle tank diesel rijden. En de zuinigste Superb is er als Limousine en nog ruimere Combi.

De Superb Greenline is Skoda's primeur op de autotentoonstelling van Frankfurt (die vanaf 17 september de deuren opent voor het grote publiek). Daarna zal Skoda Nederland haar uiterste best doen om nog voor 2016 zoveel mogelijk Superb Greenline's deze kant en op kenteken te krijgen. Want dan valt het model voor de zakelijke rijder nog te rijden met 20% bijtelling. Vis je als leaserijder alsnog achter het net, dan is dat zo'n ramp niet. Per 2016 valt de Greenline-uitvoering nog altijd in de 21%-klasse.

Ons bin zuunig
De Superb Greenline komt in aanmerking voor een lagere bijtelling door per gereden kilometer slechts 95 CO2-grammetjes uit te stoten. Het gemiddelde brandstofverbruik dat daarbij hoort is vastgesteld op 3,7 l/100 km. Een 1.6 liter TDI met 120 pk zorgt voor de stuwkrachten, gekoppeld aan een handbak met 6 verzetten en langere overbrengingsverhoudingen.

Net even anders

Die aandrijflijn beschikt tevens over brandstof besparende middeltjes als een start/stop-systeem en remregeneratie. Al met al goed voor een actieradius van bijna 1.800 kilometer op een tank diesel. Maar ook de geoptimaliseerde aerodynamica – middels een achterspoiler en een met 15 millimeter verlaagd onderstel – doen een duitje in het zakje.

De nieuwe Skoda Superb Limousine en Combi staan kort na hun officiële introductie op de IAA Frankfurt bij de dealer. Prijzen volgen nog, net als meerdere foto's.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken