Nieuws

Introductie Maserati Alfieri wordt tijd

Introductie Maserati Alfieri wordt tijd

Wie Maserati zegt, denkt tegenwoordig eerder aan luxe-sedans en SUV's dan regelrechte sportauto's. Hoog tijd dus dat de stokoude GranTurismo wordt opgevolgd. De Alfieri is een prima kandidaat.

Om over gezichtsverlies te spreken gaat wellicht wat ver. Maar Maserati moet nu toch echt wel een keer concreet laten zien waar haar wortels liggen, anders kan dit alsnog optreden. De GranTurismo stamt uit 2007! Stokoud voor een sportauto. Tsja, daar lachen ze bij Porsche om natuurlijk. Maar ook bij Jaguar, Audi en Mercedes. Hun goud (respectievelijk F-type, R8 en AMG GT) voel daardoor nog gewichtiger. Kortom, doe er wat aan, Maserati!

Alfieri
Mogelijk hebben de Italianen al wel actie ondernomen. Zo ja, dan gebeurt dit buiten het oog van de camera's. En normaliter is dit begrijpelijk. Maar nu de lijm tussen het merk Maserati en het predicaat sportiviteit serieuze barsten begint te vertonen, ligt dat anders. Dan is het wellicht slimmer om doelbewust een en ander te laten sijpelen. Gewoon om aan te geven dat je er nog bent. Reeds anderhalf jaar daarmee wachten is te lang. Want zo ver ligt de Alfieri concept al weer achter ons. Toch denken we dat die wulps gelijnde concept aan de basis ligt van de nieuwe GranTurismo.

Temperamentvol

Wil Maserati de lancering van de nieuwe GranTurismo versnellen, dan moeten ze hem laten zoals de Alfieri is. De reacties erop zijn lovend immers. Er is echter één maar en dat is 'belofte maakt schuld'. Hoe bedoelen jullie?

Nou, Maserati's CEO Harald Wester zei onlangs dat Duitse sportauto's maar wat saai zijn. 'Onze toekomst ligt in het bouwen van begeerlijke, handgebouwde imperfecties'. Hiermee wilde Wester duidelijk maken dat toekomstige Maserati's niet klinisch en steriel zullen zijn, maar temperamentvol en opwindend. Leuk en aardig allemaal, maar dat kost tijd. Kostbare tijd. En daarvan heeft Maserati steeds minder van bij de oorspronkelijke klandizie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken