Nieuws

Dak eraf bij Ferrari 488 Spider

Dak eraf bij Ferrari 488 Spider

Ferrari trekt het doek van de 488 Spider, het logische vervolg op de 488 GTB. Het interessantste verschil tussenbeide is dat je na 14 seconden de V8 pal achter je nog beter turbostoom kunt horen afblazen.

Ferrari is naar eigen zeggen de eerste fabrikant die een inklapbare hardtop introduceerde op een sportwagen en om dat in ere te houden blijft het 'steigerende' merk trouw aan deze semi-cabrioconstructie. Bij de 488 Spider is die dakconstructie nog weer wat verbeterd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen op de integratie ervan binnen het complete design, maar bovenal het gewicht van het paneel. Dat is met nog eens 25 kilogram verminderd. Ten opzichte van welke andere elektrisch inklapbare hardtop is onduidelijk, maar we gaan gemakshalve maar even uit van die van de 458 Spider, de voorganger van de 488 Spider.

50 kg zwaarder

Net als alle voorgaande Spider-versies van Ferrari mikt de 488 Spider op kopers die het plezier van open rijden zoeken, verpakt in bloedsnelle prestaties en een onvervalst motorgeluid. Dit gezegd hebbende is de Spider technisch natuurlijk krek eender aan de dichte 488. Met dat verschil dat de cabriotechniek 50 kilogram aan het leeggewicht van de 488 Spider toevoegt.

Windstopper

Een deel van dat extra gewicht komt op het conto van de glazen windstopper achter de stoelen. In drie standen is die elektrisch verstelbaar. Leuk detail is dat het omlaag zetten van de windstopper ook bij gesloten dak mogelijk is, zodat ook dan alle klanken van de motorische soundtrack hoorbaar zijn.

Nagenoeg even snel
Wakker liggen van die extra kilo's is overigens volstrekt onnodig, want de Spider is vrijwel even snel als de 488 GTB. Op de sprint naar 100 km/h scheelt het zelf niets. Ferrari geeft daarvoor namelijk ook slechts 3 seconden op. Van 0 naar 200 km/h duurt wel ietsje langer, maar waar hebben we het over met vier tiende. De 488 Spider doet hier 8,7 seconden over en de topsnelheid ligt op 325 km/h. Vijf streepjes op de snelheidsmeter minder dan de GTB, die 330 km/h kan halen.

F355

Het officiële publieksdebuut van de Ferrari 488 Spider staat gepland voor de IAA Frankfurt, halverwege september. Daar zal de zomerse Italiaan tevens staan te schitteren in een nieuwe lakkleur, te weten Blu Corsa dat herinneringen oproept aan de opengewerkte F355 van weleer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Dak eraf bij Ferrari 488 Spider
Dak eraf bij Ferrari 488 Spider
Dak eraf bij Ferrari 488 Spider
Dak eraf bij Ferrari 488 Spider
Dak eraf bij Ferrari 488 Spider
Redactie
Door Redactie

Zoeken