Nieuws

Puristen-speeltje: Renault Mégane RS 275 Cup-S

Puristen-speeltje: Renault Mégane RS 275 Cup-S

Nu er een compleet nieuwe Mégane in aantocht is, wil Renault nog eenmaal knallen met de huidige generatie. En waar anders doen de Fransen dat mee dan met de lekkerste van allemaal. Maak kennis met de Megane RS 275 Cup-S!

De Renault Mégane RS 275 Cup-S is er eentje voor de puristen. In het bijzonder voor diegene die naast de Trophy-uitvoering heeft gegrepen. En daarmee is niets te veel gezegd, want beide edities hebben veel met elkaar gemeen. Zo beschikt de RS 275 Cup-S, zoals het getal in de naam al aangeeft, ook over een motorvermogen van 275 pk. dat is 10 pk meer is de standaard RS.

Circuit-gerechtigd
Daarnaast staat de Cup-S altijd op het normaal gesproken optionele Cup-onderstel dat verrijkt is met een mechanisch limited-slip differentieel tussen de aangedreven voorwielen (en dus vergelijkbaar is met Mégane RS 275 Trophy). En ook specifieke dempers van Öhlins zijn van de partij. Voor een optimale setting zijn die handmatig in te stellen voor op het circuit of straatgebruik.

Akrapovic-uitlaat

19 inch lichtmetalen wielen met Michelin's sportrubber maken het geheel af, al geeft Renault de koper de gelegenheid om de hot hatch te personaliseren. Met een uitlaatsysteem van het bekende Akrapovic bijvoorbeeld, of Recaro-sportzetels in leder. Echter, of de 275 Cup-S net als de Trophy de neus van de Nederlandse markt voorbij raast, dat is vooralsnog niet duidelijk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken