Nieuws

Mercedes overweegt terug te keren met SUV-cabrio

Mercedes overweegt terug te keren met SUV-cabrio

Na ruim dertig jaar vond Mercedes-Benz het welletjes in 2013: het nam afscheid van de G-klasse Cabrio. Een actie waarop de Duitsers mogelijk terugkomen, sinds de dakloze SUV aan een nieuwe trend alias moneymaker lijkt te worden.

Heeft de Nissan Murano CrossCabrio een nieuwe trend in autoland ingezet? Het zou zomaar kunnen. Land Rover is immers de laatste puntjes op de i aan het zetten bij de Range Rover Evoque Cabriolet en Audi heeft ook al eens te kennen gegeven wel brood te zien in een dakloze offroader. Ironisch genoeg is de eigenaardige kruisbestuiving tussen een SUV en een cabriolet voor pionier Mercedes juist een afgesloten hoofdstuk en louter nog een mooie herennering. Liefst 34 jaar had het de driedeurs G-klasse Cabriolet in productie, om daar enkele jaren geleden afscheid van te nemen wegens te weinig animo. Maar nu de automarkt nog verzadigder aan het geraken is dan het al was, heeft Mercedes de zoektocht naar nieuwe wegen om geld te verdienen weer aangevangen. 'En een SUV-Cabrio zou wel eens het nieuwe goud kunnen zijn', zegt Wolf-Dieter Kurz van Mercedes-Benz.

Marktonderzoek
Een spirituele opvolger van de G-Cabrio komt er echter niet zomaar. Land Rover mag er dan heilig overtuigd van zijn, Mercedes wil eerst zelf gaan onderzoeken of er wel vraag zal zijn naar een dakloze offroader. En daarbij zijn met name de ogen gericht op China, omdat dat land tegenwoordig zo'n beetje de belangrijkste markt is voor een luxe-merk als Mercedes-Benz. 'Een nieuw idee moet vooral in Azië voldoende potentie hebben', verklaart Kurz. 'Want hoe je het ook wendt of keert, de SUV-cabrio zal altijd een nichemodel blijven en dat maakt het sluitend maken van de business case extra lastig. Maar bij Mercedes zeggen we nooit nooit.'

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers