Nieuws

Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht

Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht

Zelf moeten we nog even aan het idee wennen, maar Morgan's aankondiging van een elektrische Threewheeler heeft ook zo z'n positieve kanten.

De Threewheeler, ook wel geschreven als 3 Wheeler, van Morgan is een van de leukste auto's van het moment. De sigaarvormige Brit biedt rijden is z'n meest pure vorm, waarbij de rijsensaties voor een groot deel op het conto van de V-twin-motor geschreven kunnen worden. Met al z'n onvervalste manier van doen en laten zuigt 'ie je gewoon vol in de actie, waar je niet snel meer bevrijdt uit wilt worden. Maar wat zal daarvan overblijven als dat vervangen wordt door een vrijwel geruisloze aandrijflijn? Verkoopt de 3 Wheeler, of eigenlijk gezegd Morgan, hiermee niet z'n ziel aan de duivel?

Goodwood
We houden nog even een slag om de arm. Maar er zijn ook veelbelovende zaken rond de aangekondigde EV3 te melden. Zo zou de elektrische 3 Wheeler goed zijn voor 100 pk en ondanks dat accu's vaak nadelig zijn voor het gewicht van een auto, is dat dit keer anders. Volgens Morgan is de EV3 nog eens 50 kilogram lichter dan de al vederlichte 500 kilogram van gewone versie. Koppel dat aan het feit dat een elektrische aandrijflijn bij het omdraaien van de sleutel al z'n maximale koppel afgeeft en je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te beseffen dat de EV3 er als een hitsige haas vandoor gaat. Op officiële specificaties is het echter nog wachten. Die gaat Morgan bekendmaken tijdens de presentatie op het Goodwood Festival of Speed, aankomend weekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht
Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers