Nieuws

Nieuwe Range voor Koningin Elizabeth II

Nieuwe Range voor Koningin Elizabeth II

Geloof het of niet, maar Her Majesty The Queen kruipt met haar 89 jaar nog regelmatig zelf achter het stuur. En dat doet ze al sinds mensenheugenis het liefst bij een Range Rover. Inmiddels heeft ze haar gloednieuwe exemplaar in ontvangst genomen.

De nieuwe, officieel geheten State Review Car is gebaseerd op – hoe kan het ook anders – een Range Rover Long Wheelbase, in het bijzonder de versie voorzien van dieselhybride-aandrijving. Maar dat is slechts de donor, want direct nadat Koningin Elizabeth II haar keuze hierop liet vallen werd de Range naar Land Rover Design gestuurd voor een exclusieve behandeling en daarna mocht Jaguar Land Rover's Special Vehicle Operations haar expertise loslaten op de techniek en de zogenoemde 'landaulet'-constructie aan de achterzijde van de auto.

Sinds 1953

De koninklijke Range werd voor het eerst gebruikt bij het uitreiken van 'New Colours' aan het Royal Welsh Regiment in Cardiff en is de vierde State Review Car die Land Rover heeft gebouwd voor het Britse Koningshuis sinds het merk in 1953 een speciale uitvoering van de Land Rover Series 1 construeerde. De nieuwe hybride-uitvoering vervangt de vorige State Review Car, die in 2002 in gebruik werd genomen. Kortom, de Queen, die al sinds 1952 de scepter zwaait over het Verenigd Koninkrijk en haar tal van Commonwealth of Nations, neemt niet gauw afscheid van haar Range Rovers. Een fan in optima forma.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers