Nieuws

Infiniti Q30 nog voor 2016 in de verkoop

Infiniti Q30 nog voor 2016 in de verkoop

Infiniti legt momenteel de laatste hand op de Q30, hun eerste compacte model naar het idee van een hatchback met crossover-trekjes. Op de IAA Frankfurt in september gaat het doek er van af, om nog dit jaar in de verkoop te kunnen gaan.

De Q30, waarvan de conceptversie op de 2013 IAA Frankfurt werd voorgesteld, is een beetje een alles of niets auto voor Infiniti. Als het Japanse luxe-merk hiermee niet doorbreekt in Europa, dan rest de nijpende vraag met welke auto dan wel? Een crossover? Want die zijn immers niet aan te slepen in Europa. Vandaar dat de Q30 hier en daar wat crossover-trekjes bevat, maar mocht het desondanks toch niet willen vlotten, dan heeft men alsnog een volwaardige crossover achter de hand, de XQ30. Maar zover wil Infiniti het natuurlijk niet laten komen. De verwachtingen zijn hoog. Punt.

Brits tintje

Via een officieel persbericht (met deze teaserfoto bijgesloten) maakt Infiniti kenbaar dat momenteel de laatste dynamische tweaks en tests worden uitgevoerd. Dat gebeurt overwegend in Groot-Brittannië nabij Infiniti's faciliteit in Cransfield waar de Q30 zijn technische ontwikkeling heeft doorlopen, maar ook op het Europese vasteland. Ook de bouw vindt plaats in Engeland, namelijk in Sunderland, om vanuit daar in eerste instantie verkocht te gaan worden in Europa en daarna elders in de wereld. Nog voor het begin van 2016 zal Infiniti orders aannemen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers