Nieuws

Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)

Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)

Tromgeroffel, want Volkswagen Nederland is er inmiddels zeker van welk geldbedrag het wil vangen voor de Passat GTE. Je weet wel, een van de weinige zakenauto's die in aanmerking komt voor slechts 7% bijtelling.

Volkswagen heeft de vanafprijs voor de Passat GTE, een plug-in hybride, vastgesteld op € 44.590,-. Een tarief dat wij eerder dit jaar al hadden ingeschat. Om grote drukte te voorkomen konden (ongeduldige) klanten zich toen alvast inschrijven voor een van de eerste duizend productieplaatsen. Dat is dan ook gebeurd en dat zullen meteen ook de eerste 1.000 orders zijn. Volkswagen verwacht echter alsnog een behoorlijke run op de Passat GTE nu de definitieve prijs bekend is. De spoeling aan 7%'ers is namelijk dun en vanaf 2016, als de aangescherpte regels van kracht zullen zijn, is zelfs een bijtelling van 15% een aantrekkelijke verkooppropositie voor een auto.

Levering vanaf september

Bang zijn dat de levering niet snel genoeg op gang komt om maximaal te profiteren van een lage bijtelling hoeft niet zozeer. De fabriek heeft beloofd een aanzienlijk aantal Passat GTE's naar Nederland te sturen, zodra de productiebanden rollen. Dat gebeurt in september, maar eind juli neemt de dealer al definitieve bestellingen aan.

Prijs GTE Variant en uitrusting

Voor we het vergeten. De Passat GTE als extra ruime Variant bestellen kan ook. Dan kost -ie minimaal € 46.090,- en het stationmodel komt voor dezelfde bijtelling in aanmerking als z'n sedanbroeder. Qua standaarduitrusting komt de GTE sterk overeen met de Passat in Comfortline-uitvoering. Daarbovenop is de DSG-automaat altijd inbegrepen, plus de GTE onderscheidt zich verder door speciale lichtmetalen wielen, LED-koplampen, specifieke bumpers, Radio Composition Media met aanraakscherm, Boordcomputer Premium en GTE-specifieke bekleding.
De meest luxe uitvoering heet als vanouds Highline en is tevens zoal voorzien van LED-achterlichten High (met een speciaal lichtdesign), een lederen/alcantara interieur, Top-Comfortstoelen vóór met verwarming, adaptieve cruise control en meer. De meerprijs bedraagt € 1.800,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)
Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)
Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)
Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers