Nieuws

Alfa Giulia, ben jij het?

Alfa Giulia, ben jij het?

De langverwachte opvolger van de Alfa 159 is nabij. Eind deze maand trekt Alfa Romeo het doek van de nieuwe Guilia die tot dusver knap de camera's heeft weten te ontwijken, maar nu toch een keer betrapt lijkt te zijn.

In 2011 verdween de 159 al van het strijdtoneel, maar een directe opvolger bleef uit omwille van redenen waarvan enkel Alfa de ware aard lijkt te weten. Liefst 4 jaar nu teren de Italianen slechts op twee modellen (MiTo en Giulietta) die bovendien niet de modernste meer zijn. Of wil je beweren dat de 4C vaak genoeg wordt verkocht om het hoofd boven water te kunnen houden? Hoe dan ook, dit kan niet lang goed meer gaan en gelukkig is Alfa (of beter gezegd de topman van de Fiat Groep) dat ook gaan inzien, waarna er is beloofd aan een stabiel toekomstplan te werken. En de eerste vrucht daarvan is de nieuwe Giulia.

Mediterrane 3-serie
Omdat Alfa de Giulia altijd ver uit de buurt van pottenkijkers heeft weten te houden, weten we bar weinig over de aanstaande middenklasser. Wel weten we wat de nieuwe Giulia moet bevatten om als Italiaanse 3-serie (de ambitie van Alfa) door het leven te gaan. In de eerste plaats een (veel) lager wagengewicht, want de 159 kampte ondanks z'n atletische design nogal met overgewicht. Dat de Giulia opnieuw over een sportief ex- en interieur zal beschikken staat buiten kijf. Al blijft ook dit beeld ons in het ongewisse laten. Waar we eerder Giulia's zagen met de body van een Maserati Ghibli, daar lijkt dit nog het meest op een 159-silhouet.

Horrormotoren

En dan natuurlijk de geleverde motoren. Die moeten bijna als vanzelfsprekend toegankelijk zijn voor een groot publiek, wat betekent redelijke vermogens bij acceptabele verbruik- en emissie-cijfers. Echter hierover gaan nogal wat horrorverhalen. Velen beweren namelijk dat de nieuwe Giullia geleverd zal gaan worden met zeer krachtige motoren waarvan een 1.8 Turbo met circa 180 pk de lichtste is. Als dat waar is, dan is dat natuurlijk aantrekkelijk voor de sportieve rijder met een goed gevulde portemonnee, maar niet voor de totaalverkopen. We kunnen het daarom haast niet voorstellen dat Alfa dit zichzelf gaat aandoen. Maar goed, eind juni, op de 24ste om precies te zijn, vernemen we vast meer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers