Nieuws

Renault Alpine Celebration blikt achter- en vooruit

Renault Alpine Celebration

250.000 live-toeschouwers en nog eens 800 miljoen fans thuis achter de beeldbuis; dat is natuurlijk het ideale moment om kenbaar te maken dat je jarig bent. (Renault) Alpine doet het tijdens de openingsdans van de 24 Uren van Le Mans met deze speciale Celebration.

Op het moment dat je dit leest zit het moment van acute wereldfaam er al op voor de Alpine Celebration. Want om precies 13.35 uur lokale tijd draaide de kleurrijke bolide het circuit van La Sarthe op om een ereronde te maken voor het 60-jarige bestaan van het merk Alpine. Let op, dit moment moet je niet verwarren met het in 2012 gevierde 50-jarige bestaan van de Alpine A110 met de A110-50 Concept. Raakvlakken tussen deze studie en de Celebration zijn er natuurlijk wel. Beide zijn namelijk een voorbode van het eerste productiemodel van het opgestane Alpine. In 2016 komt 'ie.

A450b
Nog een reden om de Alpine Celebration juist vlak voor de 83ste editie van de 24 Uren van Le Mans acte de présance te laten geven is het succes-wensen van de A450b, de racer waarmee Renault dit jaar deelneemt in de LMP2-klasse. Het blauw-oranje kleurenspel van de Celebration zou daarin boekdelen moet spreken. Bij de meer ervaren autosportliefhebber zou ook het design van de auto een duidelijke knipoog naar typisch Alpine moeten zijn. Zo zijn diverse stijlkenmerken van de Celebration volgens Renault geïnspireerd op de M63, M64, M65, A210, A220 en niet te vergeten de A110 van weleer, de Le Mans-racers waarmee in de jaren '60 de Franse eer werd verdedigd.

Live aanschouwen

Hoewel de Alpine Celebration strikt genomen bedoeld is als eenmalige oefening, verdwijnt hij niet in een van de bewaarkelders van Renault. Nadat het feestnummer een weekend in het publieke gedeelte van de Le Mans-paddock heeft gestaan, zal 'ie diverse jubileumevenementen aandoen. Bijvoorbeeld tijdens het Goodwood Festival of Speed, eind juni, en ook de Alpine Saga-reünie in Dieppe, georganiseerd door de Association des Anciens d'Alpine van 11 tot 13 september.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Renault Alpine Celebration
Renault Alpine Celebration
Renault Alpine Celebration
Renault Alpine Celebration
Renault Alpine Celebration
Renault Alpine Celebration
Renault Alpine Celebration
Renault Alpine Celebration
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers