Nieuws

Qoros stelt Europa voorlopig uit

Qoros stelt Europa uit

Een paar jaar geleden stelde Qoros zich voor: een Chinees automerk met Europese auto's. Veelbelovend en optimistisch. En hoewel Qoros het niet alleen bij concept cars houdt, maar ook auto's bouwt, kom je ze bij ons niet tegen. Dat zal ook nog even zo blijven, want zowel in China als in Slowakije (de twee markten waar Qoros wordt verkocht) voldoet het merk niet aan de verwachtingen.

Het Chinese Qoros heeft het zwaar. Anderhalf jaar na het afleveren van de eerste klantenauto rijden er nog maar 7.000 rond. Veel te weinig voor een merk dat wereldwijd succesvol wil worden. Daarom neemt het Chinese merk in Europa een stap opzij. Om er vervolgens twee vooruit te kunnen doen.

Verkeerde aanpak

Phil Murtaugh, directeur van Qoros, vertelt in een interview met Autovisie dat ze weten waar het mis is gegaan. "In acht jaar hebben we een automerk, fabriek en dealernetwerk neergezet. Maar het management keek alleen naar het uitbrengen van modellen. Dat was de verkeerde aanpak en de directie beseft dat nu ook. Ons doel om een Chinese auto te lanceren met de kwaliteit van een westerse auto hebben we gehaald. Nu moet de volgende stap worden gezet: die auto ook echt verkopen."

Eerst China

De focus voor de verkoop van Qoros-auto's komt eerst op China te liggen. 'We zijn Chinees en China is de grootste automarkt ter wereld,' aldus Murtaugh. Wanneer Qoros het in China goed doet, wordt er weer naar Europa gekeken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers