Nieuws

Deze Aston Martin is een optische illusie

Psychedelische Aston Martin voor Le Mans

Het is aftellen tot de 24 Uren van Le Mans: aanstaande zaterdag om 15:00 uur start het spektakel op het circuit van La Sarthe. Deze unieke Aston Martin Vantage GTE rijdt mee.

Deze Aston Martin Vantage GTE ziet er wel heel bijzonder uit. Duitse kunstenaar Tobias Rehberger ontwierp speciaal voor de 24 Uren van Le Mans een psychedelische livery voor de Aston Martin met startnummer 97.

In beweging?

Rehberger houdt zich bezig met optische effecten die de perceptie vervormen. Makkelijk gezegd lijkt het alsof de auto in beweging is terwijl hij stil staat, omdat je je niet kunt focussen op één punt in het patroon. Het klinkt gek, maar als je een tijdje naar foto staart komt 'ie vanzelf in beweging. Hopelijk hebben de andere deelnemers er niet al te veel last van!

Vaste deelnemer

De Aston Martin Vantage GTE is de meest geavanceerde Aston Martin-racer en is sinds 2012 vaste deelnemer aan de 24-uursrace in Le Mans. Vorig jaar won Aston Martin de GTE Am klasse met die Vantage. De nummer 97, met Darren Turner, Stephane Mucke en Rob Bell rijdt mee in de GTE Pro klasse, waarin het team nu ook voor de winst gaat.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Psychedelische Aston Martin voor Le Mans
Psychedelische Aston Martin voor Le Mans
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers