Nieuws

Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?

Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?

Peugeot heeft de laatste tijd zoveel sportief getinte 308-modellen tentoongesteld, dat de introductie van een daarvan afgeleid productiemodel slechts een kwestie van tijd was. En dit is 'm waarschijnlijk: de nieuwe 308 GTi.

We vroegen ons al af waar 'ie bleef. Het is immers Peugeot die de GTI-naam in de jaren '90 van de vorig eeuw groot heeft gemaakt, nadat Volkswagen de typeaanduiding bedacht. Heden is het juist weer Volkswagen die de befaamde drie letters de meeste eer aandoet. Peugeot beschouwt haar moderne GTi-modellen meer als vlot woon-werkverkeer dan heetgebakerde hatchbacks voor snelheidsduivels. Maar of dat ook voor de nieuwe 308 GTi geldt...?

Dik
Of het hier daadwerkelijk om de nieuwe 308 GTi draait is onzeker, want van een onthullende badge ontbreekt ieder spoor. De auto, die op de parkeerplaats van een Frans tankstation tot rust kwam, oogt in elk geval dik genoeg om een GTi te kunnen zijn. En let daarbij vooral even op de vuistdikke eindpijpen en de potige remmen. Die laatste zijn trouwens geen overbodige luxe, want verwacht wordt dat er onder de kap – van de nieuwe 308 GTi – de viercilinderturbo van de RCZ R schuilgaat. En die genereert een verdienstelijke 270 pk.

Eind juni?

Als we het ene bericht moeten geloven stelt Peugeut de 308 GTi voor tijdens het Goodwood Festival of Speed. Eind juni vindt dat Engelse race-event plaats. Anderen spreken over een onthulling tijdens de IAA Frankfurt, medio september. Lang duurt het in elk geval niet meer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?
Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?
Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?
Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers