Nieuws

2018, het jaar van de nieuwe Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg

De huidige generatie Volkswagen Touareg ging onlangs onder het mes om nog zo'n twee jaar mee te kunnen. Achter de schermen wordt natuurlijk al lang gewerkt aan een opvolger en die belooft weer een stukje strakker te worden.

Volkswagen's marktbewerking zal waarschijnlijk wel nooit veranderen – en geef de Duitse gigant eens ongelijk zolang haar imago niet stuk kan bij het publiek. Oftewel, de volgende Touareg wordt ook weer een evolutie op zijn voorganger. Na de introductie van de Passat denken we dat alle nieuwe Volkswagens een stuk scheper gelijnd zullen zijn, en zo ook de toekomstige Touareg. Het ronde zal plaatsmaken voor meer vouwlijnen en een algeheel hoekiger design. Stijlkenmerken waarin zijn technische evenknie, de nieuwe Q7, de 'volks'-SUV al voorging.

Delen met Audi, Bentley en Porsche
Ook onderhuids delen Audi's grootste en de nieuwe Touareg veel met elkaar. De bodemgroep onder meer, waarop ook de Bentley Bentayga en de nieuwe Cayenne zullen staan. Zodoende weten we nu al dat de Touareg vele kilo's lichter zal worden. Dat is goed nieuws, want het zal de auto weer wat zuiniger en schoner laten draaien (ook al lijkt het jennen van de grote SUV gevoelsmatig enigszins bekoeld te zijn).
Om toch een pasklaar antwoord te hebben, komt Volkswagen met een plug-in hybride. Verder heeft het nog een 10-traps DSG achter de hand voor een optimale verbranding. Bouwen doet Volkswagen de nieuwe Touareg in het Amerikaanse Chattanooga, Tennessee. Vanaf 2018 loopt hij daar van de band.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers