Nieuws

Vooruitlopen op productiemodel MINI Superleggera

Vooruitlopen op productiemodel MINI Superleggera

MINI zonder gelikte cabriolet, dat is als een clown zonder rode neus. Het moet daarom wel heel raar lopen wil de MINI Superleggera niet uitgeroepen worden tot de opvolger van zowel de MINI Roadster als Coupé. Wij verwachten 'm ergens in 2018 en zo ziet hij er dan uit.

Velen vinden de Roadster en Coupé erg leuke MINI's, maar slechts weinigen gingen over tot koop. Daarom blijft het bij een eenmalige oefening. Tsja, en ondanks het (financieel) floppen van die beide auto's, is de MINI Cabriolet dan ineens een behoorlijke stap terug als opvolging daarvan uitblijft. Alleen daarom al is MINI aan haar stand verplicht binnen afzienbare tijd met een nieuwe, flitsende cabriolet te komen. Dat dit de vorig jaar aan het Italiaanse Comomeer getoonde Superleggera gaat worden, daar twijfelt niemand meer aan. Zelfs MINI niet. Maar evenwel moet het dat nog officieel naar buiten brengen. Het design en de modelnaam zijn in elk geval al gepatenteerd.

Scherpe randjes glad(der)

Omdat onze vaste illustrator geen geduld heeft die officiële aankondiging af te wachten, ging hij alvast aan de slag met het illustreren van het definitieve productiemodel van de Superleggera. Dit wordt 'm, en ook wij denken dat hij in de goede hoek zit. MINI kennende blijft het trouw aan het concept, maar – mede vanwege homologatie-eisen – dan zonder de scherpe randjes, zoals de aan pootjes gehangen buitenspiegels, futuristische mistpitten in de grille en de stijlloze voorruit. Aan die laatste moet immers een inklapbaar cabriodak bevestigd kunnen worden (die de stroomlijn niet verpest). Zelf betwijfelen we of de 'haaienvin' achterop ook behouden blijft. Stichting Voetgangers & Fietsers zien we de demonstratieborden al omhooghouden. Zeker is dat het interieur van de conceptcar niet één-op-één wordt overgenomen. Al hopen we dat natuurlijk wel op.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers