Nieuws

Tips voor als je met je leaseauto op vakantie gaat

Tips voor als je met je leaseauto op vakantie gaat

De zomer komt er weer aan. En voor velen van ons betekent dat: met de auto lekker er vandoor naar zonniger oorden. Je weet vast wel wat er komt kijken bij de voorbereiding van een autovakantie. Maar hoe zit dat als je in een leaseauto rijdt? Zijn er dan aanvullende zaken waar je rekening mee moet houden? Er zijn inderdaad wat extra aandachtspunten voor de leaserijder, en wij sommen deze voor je op.

1. Check je autoverzekering

Je leaseauto is uiteraard verzekerd via je leasemaatschappij. Maar is deze verzekering ook toereikend voor een vakantie in het buitenland? Zoek uit hoe het zit met je verzekering voor autopech en ongevallen in het buitenland. Als je hiervoor niet of slecht verzekerd bent via de leasemaatschappij is het aan te raden om een aanvullende autoverzekering af te sluiten.

2. Check je bijtelling

Er zit een grens aan het aantal kilometers dat je privé mag rijden in je leaseauto. Als je geen fiscale bijtelling op je auto hebt mag je niet meer dan 500 kilometer privé rijden. Als je wel bijtelling betaalt dan kan je ook over een grens gaan, al moet je het dan wel erg bont maken. De belastingdienst kan een naheffing doen onder de noemer "excessief privégebruik". Je moet dan wel meer privékilometers maken dan zakelijke kilometers.

3. Check je buitenlandverklaring

Een buitenlandverklaring (AIT) is het bewijs dat je toestemming van de leasemaatschappij hebt om in je leaseauto te rijden. Vooral in Oostbloklanden, Noord-Afrika en Turkije kan het nodig zijn deze te kunnen tonen. Check daarom of je deze verklaring van je leasemaatschappij hebt ontvangen. Zo niet, vraag deze dan alsnog aan.

4. Check je groene kaart

Een laatste zaak om te controleren is of je een groene kaart hebt. Dit is het internationale bewijs dat je auto verzekerd is. In veel landen is het niet meer verplicht om deze bij je te hebben. Toch is het verstandig om deze mee te nemen. Je hebt dan altijd je verzekeringsgegevens bij de hand. Ook je groene kaart kan je aanvragen bij je leasemaatschappij.

Wij wensen je een fijne vakantie!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers