Nieuws

Is het gepatenteerde Toyota S-FR de langverwachte Supra?

Toyota SF-R

Toyota is wel toe aan een verzetje. Het imago dat het merk in de jaren '90 genoot dankzij de Celica en de Supra voelt als eeuwen geleden. Achter de schermen schijnt hard gewerkt te worden aan een comeback, echter daar wordt telkens zeer geheimzinnig over gedaan. Maar nu is naar buiten gekomen dat Toyota de typeaanduiding 'S-FR' heeft vast laten leggen, en die klinkt erg sportief.

Je zou haast zeggen dat Toyota in een sleur zit. Praktische, burgerlijke auto's maken gaat ze prima af, maar van het sportieve imago dat ze genoten in de tijd van de Supra en Celica is nog weinig over. Zelfs met de vlot sturende GT86 lukt het niet om zich een bevlogen imago aan te meten. Zoals het er nu op lijkt gaat Toyota het nogmaals proberen; met wederom een compacte sportauto en laten de Japanners nu net de typenaam S-FR hebben vastgelegd bij het Amerikaanse patentbureau. Een naam die wel eens kan wijzen op de langverwachte opvolger van de Supra.

Olie op het vuur

Al vlak na de lancering van de GT86 in 2012 liet Toyota doorschemeren bezig te zijn met een model erboven. Daarna bleef het een angstvallig stil. Tot de onthulling van de FT-1 Concept in 2014, een voorbode van hoe de toekomstige sportauto van Toyota eruit zou kunnen gaan zien. En nu er een nieuwe naam is gedeponeerd bij een octrooibureau (dat veel wegheeft van FR-S van zustermerk Scion), draait de geruchtenmolen weer op volle toeren. Inclusief allerlei hersenspinsels over de toegepaste aandrijflijn. Zo zou de S-FR niet een hybride zijn, zoals eerder gedacht werd, maar worden aangedreven door een zescilinder-turbomotor uit de schappen van ontwikkelingspartner BMW.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota legt S-FR vast - nieuwe Supra?
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers