Nieuws

De 5 meest verkochte plug-in hybrides

In ons land rijden dankzij de steun van Den Haag tienduizenden hybrides en elektrische auto's. Maar heb je enig idee wie daarin het grootste aandeel heeft verworven? We hebben op basis van cijfers t/m april 2015 een top 5 samengesteld van de meest verkochte plug-in hybrides in Nederland.

Mitsubishi Outlander - 17.349 stuks

Mitsubishi Outlander - 17.349 stuks

Met stip aan kop: de Mitsubishi Outlander. En nog altijd mateloos populair. Want ondanks het feit dat er al meer dan 17.000 mensen voor een Outlander gekozen hebben blijft de stroom aan order onverminderd groot.

Volvo V60 Plug-in hybrid - 10.631 stuks

Volvo V60 Plug-in hybrid - 10.631 stuks

Met de V60 Plug-in hybrid is de run op plug-in hybrides echt losgekomen. Voor het eerst reed je zonder al teveel concessies tegen (toen nog) 0% bijtelling. Net als de Outlander kan overigens ook de Volvo nog altijd rekenen op behoorlijke orders elke maand.

Opel Ampera - 4.968 stuks

Opel Ampera - 4.968 stuks

De Opel Ampera was één van de pioniers, maar heeft een heel belangrijk verschil ten opzichte van de andere vier in deze lijst: de Ampera is een elektrische auto met range extender. En feitelijk dus niet helemaal een plug-in hybride.

Toyota Prius Plug-in - 4.053 stuks

Toyota Prius Plug-in - 4.053 stuks

Waar de Ampera eigenlijk een elektrische auto is, is de Prius wel degelijk een plug-in hybride. Afgeleid van de 'gewone' Prius, maar dan met de mogelijkheid de (grotere) accu's ook aan het stopcontact op te laden.

Volkswagen Golf GTE - 2.339 stuks

Volkswagen Golf GTE - 2.339 stuks

Hij staat weliswaar nu nog op de vijfde plaats, maar de Golf GTE is een rijzende ster. Elke maand neemt het aantal orders toe en daardoor zien wij de Golf binnen enkele maanden wel op de derde plaats staan. Mits ze het aantal orders aankunnen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers