Nieuws

Eerste rij-indruk Opel Karl

Eerste rij-indruk Opel Karl

Opel heeft het eindelijk weer eens geflikt: ze hebben indruk op ons gemaakt. En nu niet meteen beginnen te klagen dat we hiermee suggereren dat de andere modellen niet mooi of goed zijn, maar de Karl weet gewoonweg echt te overtuigen. Boven de massa uit te steken. Iets dat het merendeel van de andere Opel's gewoonweg niet heeft gedaan de laatste jaren.

De Karl heeft een allerminst gemakkelijke taak. Hij moet er namelijk voor zorgen dat Opel op de kaart komt te staan in het A-segment. Een segment waar Opel niet alleen steken heeft laten vallen, maar waar bovendien ijzersterke concurrenten opereren. We noemen alleen maar even een Hyundai i10, Volkswagen up! of Peugeot 108 en je weet precies wat we bedoelen.

Hij kwam, hij zag en hij…

Met de Karl opent Opel de aanval op die modellen. En op een heel slimme manier. Niet door de meeste trendy auto in de markt te zetten, daarvoor hebben ze immers de Adam al, maar door juist te gaan voor functioneel en veelzijdig. Rationeel durven we wel te stellen. Opel heeft daarbij verdraaid goed naar de concurrentie gekeken en zowel hun sterke alsook zwakke punten gebruikt om de Karl over het geheel genomen beter proberen te maken.

Zijn ze daarin geslaagd?

Even heel kort door de bocht: ja, de Karl weet op ons echt een positieve indruk achter te laten. Hij ziet er van buiten niet echt sprankelend uit, maar het interieur is wel heel fraai. Het dashboard heeft mooie rondingen en het 7 inch scherm van het infotainmentsysteem fraai geïntegreerd. Bovendien is de Karl voor- en achterin goed bemeten, is de kofferbak mooi afgewerkt (dat zien we regelmatig anders) en voelt het geheel kwalitatief hoogwaardig aan. En wat het rijden betreft: ook dat is gewoon prima in orde. De turboloze 1.0 liter met 75 pk is vanzelfsprekend geen strepentrekker, maar wel bijzonder stil en in stadsverkeer lekker alert.

Wordt vervolgd

We brengen je nog een volledig verslag uit van onze ervaringen met de Opel Karl, maar we kunnen je nu in ieder geval al vertellen dat er een heel sterke speler in het A-segment is bijgekomen. En eerlijk is eerlijk, die kwam ook voor ons onverwachts.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste rij-indruk Opel Karl
Eerste rij-indruk Opel Karl
Eerste rij-indruk Opel Karl
Eerste rij-indruk Opel Karl
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers