Nieuws

Lamborghini bevestigt komst 'Italiaanse' SUV

Lamborghini bevestigt komst SUV

Het hoge woord is er uit; Lamborghini zal voor het eerst een SUV gaan produceren in Italië. De komst van de luxueuze SUV staat gepland gepland voor 2018, aldus Stephan Winkelmann CEO van het Italiaanse sportwagenmerk.

De productie van de nieuwe 'Lambo' gaat plaatsvinden in Sant'Agata Bolognese. De spirituele opvolger van de LM002 wordt de derde productrange van de Italianen, naast de Huracan en de Aventador. Lamborghini verwacht er op jaarbasis ongeveer 3.000 exemplaren van te gaan verkopen. Uiteraard richt men haar pijlers op landen zoals het Midden-Oosten, de VS, Rusland en China. Klanten die al een sportwagen van het merk met de stier bezitten zijn de voornaamste doelgroep.

Nieuw tijdperk voor Italianen

Stephan Winkelmann benadrukte het belang van de nieuwe SUV voor de werknemers van Lamborghini. Om de productie van het nieuwe model mogelijk te maken wordt de productieoppervlakte van de fabriek namelijk bijna verdubbeld: van 80.000 vierkante meter naar ongeveer 150.000 m2. Deze upgrade biedt tevens ruimte voor circa 500 werknemers. Goed nieuws voor ons en Italië dus!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers