Nieuws

De nieuwe - achtste generatie - Toyota Hilux

Toyota Hilux

Toyota's pickup Hilux is één van de meest verkocht modellen van het merk. Wereldwijd rolden er sinds de introductie van het eerste exemplaar in 1968 al ruim 16 miljoen van de band. Het model wordt in 180 landen verkocht. En nu stelt Toyota de achtste generatie van de werkmakker voor.

De Toyota Hilux 8 rust nog steeds op een ladderchassis, maar dat is voor de gelegenheid compleet herzien en omvat eveneens een nieuwe ophanging. Niets té gesofisticeerd, dus nog steeds met bladveren bij de achterwielen, maar nieuwe schokdempers moeten dat draaglijker maken. Bovendien zal je voortaan uit drie versies kunnen kiezen: comfort (voornamelijk voor weggebruik zonder lading), standaard, en extra sterk. Het koetswerk blijft eveneens leverbaar in drie versies: Een enkele cabine (2 zitplaatsen), dubbele cabine (vijf zitplaatsen) en een zogeheten 'crew cab' (2 volwaardige zitplaatsen + een krappe achterbank).

Nieuwe dieselmotor

Onder de kap van dit meer dan 5,3 meter lange werkpaard ligt een nieuwe dieselmotor. Die is 2.755 cc groot en levert 177 pk en 450 Nm. Het blok is zuiniger, stiller en krachtiger dan voorheen en wordt naar keuze gekoppeld aan een zestrapsautomaat of een handbak met net zo veel versnellingen. Een 2.4 liter diesel met 160 pk en 400 Nm, een 2.7 liter viercilinder benzine met 164 pk en een 4.0 liter V6 met 278 pk zullen aangeboden worden afhankelijk van de markt. Die laatste twee hoeven we bij ons dus niet te verwachten.

Meer stijl en luxe

De Toyota Hilux oogt voortaan helemaal bij de tijd. Ook binnenin. Maar Toyota beperkt zich niet tot materialen en nieuwe comfortstoelen. Het introduceert ook nieuwe snufjes. Een heus infotainmentsysteem dat perfect geïntegreerd is bijvoorbeeld, of koplampen met LED-technologie. Het moet de Hilux weer in stelling brengen om op te boksen tegen onder meer de Volkswagen Amarok.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Toyota Hilux
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers