Nieuws

Maserati Levante onthuld via patentlekkage

Maserati Levante

De Kubang Concept uit 2011 ís de Levante, Maserati's eerste SUV. Dat mag wel duidelijk zijn nu de patenttekeningen ervan op straat zijn komen te liggen.

Het was Maserati's bedoeling de Levante nog tot zeker het einde van dit jaar geheim te houden, maar daar kan het nu naar fluiten. Anderzijds, echt een verrassing was de SUV al niet meer aangezien toen de Italianen lieten doorschemeren dat de Kubang model zou staan voor de Levante. Echter, je weet het nooit met dit soort prototypes.

Flinke knaap
Specificaties rond de gelekte octrooien ontbreken helaas, dus het is nog even wachten op interessante zaken als de uiteindelijke buitenmaten. Maar afgaande op deze tekeningen belooft de Levante echt een kolos van een SUV te zijn, gezien ook de stevige proporties. Met name de heupen zijn fiks aangezet. Van voren is de Levante, door de typische lamellen-grille, vooral heel herkenbaar als Maserati.

Krachtige motoren
Een grote auto als de Levante vraagt om krachtige motoren en die gaat Maserati dan ook beschikbaar stellen. Voor minder dan een zescilinder doet Maserati het niet, en uiteraard bevat het palet ook een dikke achtcilinder. Alle geleverde motoren zijn bekend uit de Ghibli en Quattroporte, waaronder ook de dieselvariant, die meteen de instapper zal vormen. Het is natuurlijk nog wachten op de prijzen, maar naar verluidt zullen die starten bij zo'n 90 mille.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Maserati Levante
Maserati Levante
Maserati Levante
Maserati Levante
Maserati Levante
Maserati Levante
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers