Nieuws

JBL propt Smart Fortwo tjokvol met carfi

JBL propt Smart Fortwo vol met carfi

De Smart Fortwo is normaliter wel de laatste auto waar een audiofiele automobilist aan denkt om zijn hart sneller te doen laten kloppen, maar niet JBL. Daar waar een op te vullen gaatje in het interieur werd gevonden, werd de nieuwe Fortwo volgepropt met carfi.

'Een Smart Fortwo een auto van getallen', wie had dat ooit durft te dromen. Maar het is zo nadat JBL er op los ging. Want wat te denken van 16 ingebouwde luidsprekers, 2 subwoofers, 5 versterkers, 100 meter aan bekabeling, 10 vierkante meter aan dempingsmateriaal en een totaal vermogen van – hou je vast – liefst 5.720 Watt. Dat JBL deze Smart bestempelt als de 'kleinste concerthal op wielen' is zo gek nog niet.

Ook voor de moderne audiofiel
Wie de HiFi-ontwikkelingen een beetje op de voet volgt zal in de smiezen hebben dat zelfs de grootste audiofielen – die het hoogst haalbare geluidskwaliteit nastreeft – de CD langzamerhand gedag zwaaien en overstappen op streaming. Bij de muziek-liefhebbende massa was dat natuurlijk al zo, dus de Smart Fortwo van JBL zou een groot publiek moet aanspreken. De tjokvolle met carfi uitgerust tweezitter is namelijk in staat vrijwel alle hedendaagse audioformaten – via een smartphone of tablet – af te spelen en daarmee dus ook lossless, beter bekend als hoge resolutie audio. Maar of de inspanningen van JBL ook een beetje klinkt in zo'n piepkleine automobiele 'klankkast', daar zullen we waarschijnlijk wel nooit achterkomen. Productieplannen zijn er immers niet.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
JBL propt Smart Fortwo vol met carfi
JBL propt Smart Fortwo vol met carfi
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers