Nieuws

Volkswagen T1 Race Taxi: 'Bulli' met 530 pk

Volkswagen T1 Race Taxi

Sneltransport. Letterlijk. Deze 530 pk sterke T1 komt rechtstreeks van het circuit en is te bewonderen tijdens het GTI Treffen bij de Wörthersee.

Van buiten ziet 'ie er zo lieflijk en beschaafd uit, deze T1. Gewoon een T1, zoals Ben Pon 'm 68 jaar geleden tekende, met een nieuwe laag lak. Totdat de motor wordt gestart. Dan begrijp je ineens waar de naam T1 Race Taxi vandaan komt.

'Porsche-busje'
Zwitserse koetsbouwer Fred Bernhard begon met een roestige T1 bus, gebouwd in 1962. 'Een professionele uitdaging om te kijken waar de grens van de T1 ligt', noemt hij het zelf. In zes jaar tijd bouwde hij z'n 'Bulli' helemaal opnieuw van de grond af aan op. Daarvoor haalde hij onderdelen bij Porsche. Zo komt de luchtgekoelde boxermotor uit een Porsche 911 (Type 993) en werd de handgeschakelde zesbak uit een 911 GT3 (Type 996) gehaald. Uiteindelijk maakt Bernard daarmee van de T1 een heuse sportbus met 530 pk en 757 Nm. Ook de stuurinrichting en remmen komen van Porsche en de 18 inch racewielen zijn van BBS.
De koetsbouwer maakte alle panelen van koolstofvezel, waardoor de T1 Race Taxi maar 1.500 kilo weegt. Dat komt neer op ongeveer 2,8 kilo per pk, dus de prestaties, die overigens niet worden genoemd, moeten wel indrukwekkend zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen T1 Race Taxi
Volkswagen T1 Race Taxi
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers