Nieuws

Chevrolet teast wederom met nieuwe Camaro

Chevrolet teast opnieuw met Camaro

Chevrolet is aan het aftellen naar de nieuwe Camaro. Over een paar dagen wordt die onthuld, en de Amerikanen kunnen niet meer wachten tot de Camaro het op mag nemen tegen de nieuwe Ford Mustang. En daarom weer een nieuwe teaser.

Vorige week liet Chevrolet ons al de achterkant van de nieuwe Camaro zien en op de spyshots werd het ook al duidelijk: de Camaro blijft een Camaro. Chevrolet zou ook niet anders durven, want het gaat hier nu eenmaal om een icoon. Deze nieuwe teaser bevestigd dan ook de designrichting: we zien nog steeds de klassieke lijnen van de muscle car.

Nieuw, maar vooral beter

Denk nou niet dat het hier slechts om een update gaat. De Camaro wordt volledig nieuw. De klassieke lijnen zijn moderner getekend waardoor de auto een stuk aerodynamischer wordt. Doordat de nieuwe Camaro op een ander platform staat en er lichtere materialen worden gebruikt, wordt 'ie ook nog eens bijna 100 kilo lichter. Kortom, de nieuwe Camaro is een betere Camaro.

Zeldzaam

De nieuwe Camaro wordt op 16 mei tijdens een evenement in Detroit onthuld en gaat in het najaar van 2015 in de verkoop. Of we 'm ook hier in Nederland gaan zien is niet duidelijk. En ook als 'ie hier wel te krijgen is, zal de Camaro, door de hoge slurptax en BPM, een zeldzaamheid blijven op de Nederlandse weg. Of ze moeten net als bij de Mustang een viercilinder in het vooronder gaan lepelen...

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Chevrolet teast opnieuw met Camaro
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers