Nieuws

Fiat teast met nieuwe sedan

Fiat teast met nieuwe sedan

Fiat's huidige sedan, de Linea, stamt uit 2007. Hoog tijd voor een opvolger. Die wordt eind mei onthuld op de Istanbul Motor Show en deelt genen met de opvolger van de Bravo.

Fiat onthult eind mei de opvolger van de Fiat Linea op de Istanbul Motor Show. De compacte sedan, die vooral in het zuiden van Europa in trek is, is helemaal nieuw. Onze spionagefotograaf kwam de Linea eerder al tegen, maar die was toen nog verpakt in flink verhullende camouflage. Aan deze eerste teaser van Fiat om de nieuwe Linea langzaamaan uit te kleden.

Vaag

Een teaser kan er nog vanaf, maar voor de rest houdt Fiat de lippen stijf op elkaar over de opvolger van de Linea, die overigens nog geen naam heeft. Het enige dat ze erbij vermelden is dat de auto voorzien is van 'een weelderig Italiaans design' met sterkere lijnen, kenmerkende achterlichten en een geïntegreerde achterspoiler. Tja, daar kun je niet bijster veel mee.

Ook voor Nederland?

Zelf denken we dat de nieuwe Linea hetzelfde 'Small US Wide'-platform als de Jeep Renegade en de Fiat 500X meekrijgt. Uiteindelijk moet hij het daarmee opnemen tegen andere budgetsedans zoals de Peugeot 301. In welke landen de nieuwe Linea verkocht zal worden, is nog niet bekend. Gezien de toenemende populariteit van compacte vierdeurs coupé-modellen in ook ons land is een verkoop in Nederland nog niet uitgesloten.

Miljardenplan

De Fiat Linea is onderdeel van het strategische miljardenplan om weer een belangrijke speler in Europa te worden. Na zich een aantal jaren te hebben gefocust op alle versies van de 500, gaat het Italiaanse merk zich weer richten op z'n andere modellen. De Linea is er daar één van, maar ook de Bravo gaat een comeback maken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers