Nieuws

Ingrijpend gewijzigde Chrysler PT Cruiser

Ingrijpend gewijzigde Chrysler PT Cruiser

Chrysler heeft de PT Cruiser op vele fronten veranderd en verbeterd. De PT Cruiser en PT Cruiser Convertible kregen een nieuw gezicht, gewijzigde achterkant, meer vermogen en een compleet nieuw interieur.

De vernieuwde PT Cruiser (Convertible) kreeg een flink gewijzigd front dat is voorzien van een groot ´gevleugeld´ Chrysler logo, chromen accenten, nieuwe koplampen en gewijzigde mistlampen. Verder loopt de grille niet meer door in de voorbumper. Een nieuwe spoiler op de vijfdeurs PT Cruiser zorgt voor wat meer neerwaartse druk en natuurlijk een sportiever look. De wijzigingen zijn best opvallend maar toch is de ´look´ van de PT Cruiser ongewijzigd gebleven.
 
Compleet nieuw interieur
Het meest ingrijpend zijn de veranderingen in het interieur. Het dashboard is compleet nieuw en ziet er een stuk netter en chiquer uit. Het nieuwe stuurwiel, de grotere tellers, het Chrysler-klokje en de ronde ventilatieroosters zijn slechts een paar opvallende dingen. Met het ontwerpen van het nieuwe interieur is ook over de ergonomie beter nagedacht. Zo is de radio wat hoger geplaatst en zijn de instrumenten op de middenconsole beter bereikbaar. Verder is de inhoud van het dashboardkastje vergroot en is er een verschuifbare armsteun geplaatst tussen de voorstoelen. Niet geheel onbelangrijk, met name niet voor de PT Cruiser Convertible, is de komst van een nieuw audiosysteem. Het Boston Acoustics soundsystem bestaat uit zes speakers en een subwoofer die gestuurd worden door een 368 watt versterker.
 
Stiller interieur
Ook onderhuids heeft Chrysler de nodige aanpassingen doorgevoerd. Zo werd er veel aan gedaan om een stiller interieur te realiseren en is de turbomotor in de PT Cruiser nu 10 pk sterker. Daarmee levert ´ie een vermogen van 230 pk en een koppel van 332 Nm.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ingrijpend gewijzigde Chrysler PT Cruiser
Ingrijpend gewijzigde Chrysler PT Cruiser
Ingrijpend gewijzigde Chrysler PT Cruiser
Ingrijpend gewijzigde Chrysler PT Cruiser
Redactie
Door Redactie

Zoeken