Nieuws

Eerste details over de nieuwe Opel Astra (K)

Eerste details over de nieuwe Opel Astra (K)

Opel bereidt ons voor op de lancering van de compleet nieuwe Astra (K). Die debuteert net na de zomer op de IAA in Frankfurt en moet Opel weer volop terugbrengen in de strijd in het C-segment. Met alvast een paar eerste feiten willen ze ons opwarmen voor wat komen gaat. En natuurlijk vooral jou aan het twijfelen brengen om niet voor de Golf, Focus of wellicht Cee'd te gaan.

De nieuwe Astra is van de grond af aan nieuw. En dat heeft belangrijke voordelen. Zo is de wielbasis weliswaar 2,3 cm korter geworden (in totaliteit is de Astra zelfs 5 cm minder lang), maar er is wel 3,5 cm meer beenruimte voor de passagiers vrijgekomen. Afhankelijk van de versie wordt er bovendien 120 tot wel 200 kg gewicht uitgespaard.

Meer technologie, kleinere motoren

Natuurlijk volgt Opel gewoon de trends. Dat betekent dat er meer snufjes aan boord komen, maar dat almaar kleinere motoren gebruikt zullen worden om die voort te bewegen. Tot een 1.0 liter driecilinder toe. De missie: een lagere CO2-uitstoot. En als dat goed uitpakt kan dat gunstig zijn voor de bijtelling voor zakelijke rijders.

En het uiterlijk?

De visuele stijl van de Astra wordt geënt op die van de nieuwe Corsa, maar vanzelfsprekend met nieuwe accenten. Die zijn echter nog niet te zien. Voorlopig houdt de fabrikant het op een gecamoufleerd exemplaar aan de zijde van Opel-CEO Karl-Thomas Neumann. We moeten wat dat betreft dus nog even geduldig blijven.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste details over de nieuwe Opel Astra (K)
Eerste details over de nieuwe Opel Astra (K)
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers