Nieuws

Wordt de nu Chinese Pirelli Kalender aan banden gelegd?

Wordt de nu Chinese Pirelli Kalender aan banden gelegd?

Jaarkalenders waarop overwegend schaars geklede dames prijken zijn er te over. Maar geen één heeft de status van de Pirelli Kalender. Die geniet een cultstatus. En dat aanzien kan wel eens nog veel grootser worden nu de Italiaanse bandenfabrikant in handen is gekomen van een eigenaar uit het kuise China.

Een set banden is niet echt het meest sexy product om te verkopen. Dat moet de (avant la lettre) marketing bij Pirelli begin jaren '60 al hebben beseft. En daarom kwamen ze met een briljant idee op de proppen. Mannen houden van auto's, en wat vinden ze daarnaast nog leuk? Exact, vrouwen. Mannen vinden meisjes versieren immers maar al te interessant. En het liefst schaars gekleed of, beter nog, geheel naakt. Gewone vrouwen vond Pirelli wat te min; het moesten de mooiste ter wereld zijn, gefotografeerd door de allerbeste fotografen en dat alles voor een exclusieve kalender. Waarom? Omdat niets zo aantrekt is als iets dat je niet zomaar kan bezitten. Dus beperkte Pirelli de oplage van zijn kalender en deelde hem alleen aan geselecteerde klanten en 'vrienden van het bedrijf' uit.

Chinese preutsheid

Ondertussen publiceert Pirelli al meer dan 50 jaar de kalender waarop vrouwelijke grootheden als Sophia Loren, Gisele Bundchen en Heidi Klum hun schoonheid graag voor afstonden. Maar hoe lang nog zal de Pirelli Kalender een decor zijn voor 's werelds mooiste vrouwelijk schoon? Het bandenbedrijf is sinds kort namelijk in Chinese handen. De Pirelli-aandelen sprongen daarop de hoogte in. Het enthousiasme van de geselecteerde klanten en 'vrienden van het bedrijf' daalde echter tot een dieptepunt. Want voor erotische fotografie is er in het huidige China geen ruimte. Dus krijgen we de komende jaren enkel nog modellen in hooggesloten Chinees werkplunje te zien? Of zelfs misschien nog erger: elke maand een andere set duffe autobanden? Laat ons hopen dat het niet zover komt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers