Nieuws

Chevrolet komt uit de hoek met extravagante FNR

Chevrolet FNR

Als autoshow tel je pas echt mee als je creaties voorschotelt waarvan de mond acuut openvalt. De Shanghai Auto Show moet daarom wel steeds serieuzer genomen worden, gezien de daar getoonde NFR van Chevrolet. Bizar!

De Chevrolet NFR (dat staat voor New Find Roads) is een futuristische creatie dat welhaast recht uit een sciencefictionfilm lijkt te komen. Want waarom zou je in zo'n geval genoegen nemen met twee vleugeldeuren als je ook vier vleugeldeuren kan toepassen? En als je ze in tegengestelde richting laat openen om de volledige flank van het voertuig te bedekken heb je pas echt iets speciaals. Om het futurisme helemaal ten top te drijven heeft het Aziatische designcentrum van Chevrolet ze ook nog eens grotendeels in doorzichtige kunststof uitgevoerd. Je zou er bijna door vergeten vermelden dat deze concept zichzelf en zijn passagiers autonoom en superschoon naar elke bestemming kan brengen dankzij vier in de wielen ingebouwde elektromotoren. Opladen van de motoren gaat bovendien geheel draadloos.

Lasers rondom

De technologie om autonoom te rijden maakt gebruik van voor het oog onzichtbare lasers, maar er is ook lasertechnologie aan boord die wel te zien valt. Chevrolet gebruikt die voor zowel de koplampen als de achterlichten.
Een sleutel heeft deze Chevrolet evenmin nodig. De auto start met een irisscan dat naar eigen zeggen niet te vervalsen is. Stuurt de bestuurder zelf, dan is al het zitmeubilair in de rijrichting gedraaid. Maar zodra de slimme computers het overnemen, worden de stoelen gedraaid in een gezelligere opstelling. Tegenover elkaar dus. Kortom, de NFR klinkt en oogt erg veelbelovend, maar of Chevrolet 'm ooit in productie neemt. Misschien in 2035 of zo, als zoveelste generatie van de Volt…

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Chevrolet FNR
Chevrolet FNR
Chevrolet FNR
Chevrolet FNR
Chevrolet FNR
Chevrolet FNR
Chevrolet FNR
Chevrolet FNR
Chevrolet FNR
Chevrolet FNR
Chevrolet FNR
Chevrolet FNR
Chevrolet FNR
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers