Nieuws

Circuitwaardige Infiniti Q50 speciaal voor Nederland

Infiniti Q50 Inspiration

Om de Q50 luister bij te zetten alsook de terugkeer van de AutoRAI ruchtbaarheid te geven heeft de Nederlandse importeur van Infiniti op eigen houtje een sportuitvoering ontwikkeld. Sterker, deze hybride-aangedreven Q50 Inspiration Line zou zelfs geen flater slaan tijdens track-days.

'De Q50 Inspiration Line is bedoeld om het beste van twee werelden te bieden', aldus Chris Visscher van Infiniti Nederland. 'Enerzijds is dat een dagelijks bruikbare (zakenauto) waarin men zich comfortabel, snel, veilig en stil kan verplaatsen, anderzijds is dat een auto die rijsensatie levert. Ook op het circuit of op een bochtig traject.'

Racerij-goodies

Met het bovenstaande in het achterhoofd lag de basis voor de Q50 Inspiration Line al snel vast; dat moest de Hybrid-uitvoering worden. Die beschikt immers van nature al over een prettige dosis vermogen en snelheid maar kan ook zuinig en stil zijn. Echter om het gewenste rijspectrum van de Q50 Hybrid breder te trekken is meer nodig. Zodoende is in samenwerking met de specialisten van Intrax het onderstel aangepakt aan de hand van een instelbare vering. Ook de demping is veranderd. Bij de Q50 Inspiration past die zich middels een thermostaat automatisch aan aan de buiten- en gebruikstemperatuur. Het monteren van hardere veren is daardoor niet nodig en dat heeft een gunstig effect om het dagelijkse comfort, terwijl de grip en tractie bij sportief gebruik omhoog gaat.
Verder is de wegligging en controle naar eigen zeggen verbeterd door het monteren van 20 inch OZ-wielen van het type HLT Ultraleggera. Die wegen in totaal een stevige 40 kilogram minder dan vergelijkbare velgen. Bovendien is de Q50 Inspiration uitgerust met speciale sportbanden en 'zwevende' remschijven, een techniek uit de racerij.

Q50 Eau Rouge
Onder de motorkap is de Q50 Inspiration ook vrij speciaal. Daar trappelen namelijk meer paarden dan bij de normale Hybrid. Hoeveel precies laat Infiniti niet weten, maar in elk geval 'ruimschoots 400 pk en een geoptimaliseerde koppelkromme'. Qua uiterlijk pakt de speciale Q50 dan weer uit met een exterieur dat is geïnspireerd op de Eau Rouge-uitvoering. Binnenin uit zich dat onder meer in tal van lederen en alcantara details en contrasterende stiknaden.

Direct bestellen

Hoewel de importeur laat weten dat bepaalde details op dit moment nog worden geoptimaliseerd, is de Q50 Inspiration al wel te bestellen. Wie daarvoor eerst de prijs wil weten moet nog even geduld opbrengen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Infiniti Q50 Inspiration
Infiniti Q50 Inspiration
Infiniti Q50 Inspiration
Infiniti Q50 Inspiration
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers