Nieuws

Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen

Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen

Als een duiveltje uit een doosje presenteert Peugeot de 308 R HYbrid. Een monsterlijke uitvoering van haar brave gezinsauto die het, welleswaar als conceptcar, tot een maximaal vermogen van 500 pk schopt. Worden de Fransen gek?!

Sinds zijn introductie heeft Peugeot met de 308 wereldwijd al meer dan 280.000 klanten weten te verleiden. De 'Auto van het Jaar 2014' blijkt daarmee ronduit succesvol voor de Franse constructeur en dat wil men graag vieren met deze 308 R Hybrid; een compacte vijfdeurs met de prestaties van een supercar, aldus de Fransen.

Coupe franche

Indrukwekkend. Zo mogen we de voorzijde van de 308 R HYbrid wel omschrijven. Het moge duidelijk zijn dat de ontwerpers volledig wild mochten op de reguliere 308. De voorzijde werd voorzien van immense luchtroosters, scherpe vormen en een alles vernietigende grille met blokpatroon.
Het atletische karakter wordt voorgezet door de 19 inch wielen en uitstekende zijskirts. Op de achterste flanken gaat de historisch verantwoorde blauwe kleur over in een matzwarte lak; een nieuwe uitvoering van de "coupe franche" waaraan de sportiefste modellen van Peugeot zijn te herkennen. Ook de achterzijde oogt gewelddadig en agressief. De grote luchtroosters en de slanke spoiler ronden het geheel op gepaste wijze af.

Plug-in hybride

Nieuwe maatstaven zetten qua prestaties was het doel van Peugeot met de 308 R HYbrid. Peugeot Sport ontwikkelde zodoende een compleet nieuwe plug-in hybride-aandrijflijn voor de hatchback die de bestaande 270 pk sterke 1.6 THP aan twee krachtige elektromotoren met beide 115 pk koppelt. Het resultaat is een gezamenlijk vermogen van 500 pk en sportwagenprestaties. Wat te denken van een acceleratietijd van slechts vier seconden naar de honderd en een begrensde topsnelheid van 250 km/h. Desalniettemin bedraagt de CO2-uitstoot slechts 70 g/km.

Realistisch voorproefje?

De productiekansen voor deze leeuw op anabolen lijken op het eerste oog ver weg, maar we verwachten wel dat Peugeot met een R-uitvoering van de 308 op de markt komt. Dit ontwerp kan zodoende best een voorproefje zijn op het daadwerkelijke model en ook komst van de 1.6 THP lijkt aannemelijk. De liefhebbers van 'hot hatches' hebben in ieder geval weer genoeg te discussiëren de komende tijd!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen
Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen
Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen
Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen
Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers