Nieuws

De nieuwe Opel Vectra en Signum

De nieuwe Opel Vectra en Signum

Dit zijn de eerste foto´s en gegevens van de nieuwe Opel Vectra en Signum. Naast een ingrijpend gewijzigd front en licht aangepast interieur is er ook keuze uit nieuwe motoren en zijn er technische aanpassingen gedaan.

Er is weinig tijd nodig om de wijzigingen de herkennen. Het gehele front van de Vectra (vanaf de voorruit) is nieuw. De lijn is herkenbaar en sluit aan bij de nieuwe richting die Opel is ingeslagen met de Astra. Behalve het nieuwe front zien we nieuwe velgen, een gewijzigde achterbumper en een nieuw kleurenpallet.
 
Interieur
Van binnen heeft Opel gekozen voor nieuwe materialen die kwalitatief hoogwaardiger aanvoelen. Het bovenste deel van het dashboard en de deurpanelen hebben een nieuwe, lederachtige textuur. Een nieuw instrumentenpaneel en verbeterde stoelen en afgeronde hoeken van de ventilatieroosters zorgen voor een opgewaardeerd interieur. Het opnieuw ontworpen stuurwiel is kleiner en voelt daardoor sportiever aan.
 
Verbeterde rij-eigenschappen
De Vectra beschikt over een nieuw afgesteld chassis met vergrote stuurprecisie. Het IDSPlus (Interactive Driving System) chassis met elektronische CDC (Continuous Damping Control), wordt voortaan leverbaar op een nog groter aantal motorvarianten. Andere voor deze klasse innovatieve opties: Bi-Xenon verlichting met bocht- en hoekverlichting (AFL – Adaptive Forward Lighting), en het onderhoudsvrije dieseldeeltjesfiltersysteem dat standaard gemonteerd wordt op alle dieselversies, inclusief de nieuwe 100 pk-sterke 1.9 CDTi.
 
Twee nieuwe motoren
Twee nieuwe benzinemotoren komen het gamma van de Vectra versterken. De eerste is een 140 pk sterke 1.8 die de 122 pk sterke 1.8 gaat vervangen. De tweede is een 2.8 liter V6 turbomotor (230 pk) die standaard gekoppeld is aan een zestraps automaat. De motor is afkomstig van Saab waar die debuteerde in de 9-3. De Vectra 2.8 V6 is in staat om in 7,3 seconden naar 100 km/h te sprinten en behaalt een topsnelheid van 250 km/h. Daarmee komt het gamma van de nieuwe Vectra en Signum op een aantal moderne ECOTEC-motoren – vijf benzineversies (1.8 tot 2.8 liter, 122 tot 230 pk) en vier CDTi common-rail diesels (1.9 tot 3.0 liter, 100 tot 184 pk). De zelfontbranders zijn standaard uitgerust met een onderhoudsvrij Diesel Partikel Filter.
 
Na de zomer
De nieuwe Vectra en Signum worden geproduceerd in de geavanceerde fabriek in Rüsselsheim, in Duitsland en staan vanaf medio september bij de Opel-dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
De nieuwe Opel Vectra en Signum
De nieuwe Opel Vectra en Signum
De nieuwe Opel Vectra en Signum
De nieuwe Opel Vectra en Signum
Redactie
Door Redactie

Zoeken