Nieuws

Zo ziet de BMW M2 Coupé eruit!

Zo ziet de BMW M2 Coupé eruit!

Je hoeft niet langer te wachten totdat BMW (officieel) het doek trekt van de M2 Coupé. Dit is 'm!

De aanstaande IAA in Frankfurt zal zeer waarschijnlijk het officiële showdecor vormen van de langverwachte BMW M2 Coupé. Dat is mooi, maar het duurt evenwel nog tot medio september voor het zover is. Dat betekent nog maanden geduld hebben. Daar konden wij niet op wachten en daarom hebben we onze betrouwbare illustrator aan het werk gezet om – op basis van de vele spyshots – een natuurgetrouwe rendering te maken van de M2 Coupé.

Eén turbo of toch twee?
In principe is de M2 de opvolger van de 1-serie M Coupé, hoewel dat geen echte 'M' was. De M2 is dat wel en daarom verwachten we nog betere prestaties met een agressiever karakter. Hoe de specificaties precies luiden is feitelijk nog altijd koffiedik kijken. De ene groep twijfelt er geen moment aan dat de M2-motor verwant is aan bekende zes-in-lijn-turbo van de M235i, anderen houden een slag om de arm en sluiten de nieuwe twinturbo van de M4 en M3 ook niet uit. Beide hebben een slagvolume van 3.0 liter en verschillen qua formaat niet bijster veel van elkaar dus die laatste zou ook voorin de M2 moeten passen. Over het vermogen zijn we dan weer aardig uit; dat moet circa 380 pk bedragen om mooi uit te komen tussen de 340 pk sterke 1-serie M Coupé en de M4 en M3, die elk 431 pk genieten.

Transmissie(s)?
Dat de M2 Coupé de handen qua looks aardig op elkaar zal weten te krijgen, daar wordt tevens niet over getwijfeld. Potige, bij vlagen behoorlijk scherpe bumperspoilers, een grotere spoorbreedte (inclusief een sper op de achteras) en brede, uitgeklopte heupen typeren de M2 zoals vrijwel elke M. Maar hoe zit het met de transmissie? Onlangs zaten we nog achter het stuur van de facelifte M135i en de grootste verrassing toen bleek de aanwezigheid van een handbak. Langzaamaan begonnen we namelijk te vergeten hoe grandioos zelf schakelen kan zijn. En sindsdien hopen we des te meer dat de M2 ook meer handbak uitgerust kan worden. Dat kan haast niet anders, aangezien dit bij de M4 en M3 ook mogelijk is, naast een 8-traps automaat met dubbele koppeling.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2
BMW M2
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers