Nieuws

Peugeot Foodtruck: cuisine française en mouvement

Peugeot Foodtruck: cuisine française en mouvement

Of in Frankrijk houden ze er een andere kalender op na, of deze één dag na 1 april gepresenteerde Peugeot-bus is een bloedserieuze concept. Zo te zien en te lezen het laatste, want deze ietwat platvloers geheten Foodtruck stond daadwerkelijk te pronken op de Parijse eventlocatie Le Carreau du Temple.

Vertaald vanuit het Engels kan food truck gerust omschreven worden als een mobiele vreetschuur. Nogal banaal, niet? En dat terwijl de Peugeot Foodtruck helemaal niet die indruk wekt. Deze kleur- en geurrijke bus oogt juist uiterst chic. En futuristisch. Bovendien bestempelt Peugeot de Foodtruck zelf als 'Le Bistrot du Lion'. En die brengt volgens hen de Franse keuken naar de mensen in plaats van dat de mensen de gerenommeerde cuisine française zelf opzoeken.

Van alle markten thuis

De Peugeot Foodtruck is voor zover mogelijk lekker compact gehouden om overal in de stad een standplaats te kunnen vinden. Eenmaal ter plaatse kan de bus worden uitgeklapt waardoor 'ie twee keer zo breed wordt. Le Bistrot du Lion bevat een keukengedeelte, een eetgedeelte, een cafégedeelte en zelfs een ruimte voor de DJ.
De Foodtruck is tevens uitgerust met statafels en parasols zodat 30 klanten comfortabel kunnen worden ontvangen.

Meekijken en -luisteren

Aandacht voor duurzaamheid is er ook. Zo is de mobiele keuken zo ontworpen dat al het afval kan worden opgeslagen en gerecycled, zodat de plaats waar de Foodtruck is geparkeerd in dezelfde staat wordt achtergelaten als voor de komst van de bistro.
Kookliefhebbers kunnen daarnaast alle handelingen van de chefkok volgen op een 46 inch scherm, terwijl een set van acht hoogwaardige luidsprekers en 32 tweeters van het Franse HiFi-merk Focal de typische keukengeluiden weergeven.

Vette knipoog

Het gaat hier dus niet om een verlate 1 april-grap. Een designteam van Peugeot Design lab is behoorlijk in de weer geweest om de Foodtruck te bedenken zoals hij is: een verwijzing naar de gastronomische hoogstandjes in de Franse keuken. Bovendien is het een vette knipoog naar de uiteenlopende producten van het al twee eeuwen oude Peugeot: van keukengerei (sinds 1810) via fietsen tot auto's. In 2015 is Peugeot het enige merk ter wereld dat zowel tafel- en keukengerei als voertuigen (auto's, fietsen en scooters) ontwikkelt en in een miljoenenoplage produceert.

Rondreis

Na de onthulling in Parijs zal de Foodtruck aanwezig zijn op de stand van Peugeot tijdens de Milan Design Week 2015. Vervolgens rijdt de Foodtruck enkele kilometers door de stad om gedurende de 6 maanden van de Expo Milano 2015 bij het Franse paviljoen zijn positie in te nemen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Peugeot Foodtruck: cuisine française en mouvement
Peugeot Foodtruck: cuisine française en mouvement
Peugeot Foodtruck: cuisine française en mouvement
Peugeot Foodtruck: cuisine française en mouvement
Peugeot Foodtruck: cuisine française en mouvement
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers