Nieuws

En dat is drie! De nieuwe Ford Galaxy

Ford Galaxy

Opzoek naar een moderne, ruime MPV? Geen enkel ander automerk weet je momenteel beter te bedienen dan Ford. Na de vernieuwde C-Max en de geheel nieuwe S-Max is dit kandidaat nummer drie: de nog grotere, nieuwe Galaxy.

Als vanouds richt de Ford Galaxy zich op gezinnen voor wie de S-max nog niet ruim genoeg is. In totaal zijn er zeven stoelen beschikbaar en het raadplegen daarvan is eenvoudiger dan ooit tevoren. Middels een simpele druk op de knop klapt de derde zitrij uit de bodem van de vloer en via hetzelfde controlepaneel achterin de Galaxy is ook de tweede zitrij tevoorschijn te toveren. Deze beide zitrijen terug stoppen in de bodem van de auto gaat al net zo makkelijk. Gewoon nogmaals op de betreffende knop drukken en de tovertruc verloopt geheel automatisch.
Ruimer is de nieuwe Galaxy ook. Met dank aan een efficiëntere interieurindeling en dunnere stoelen. De bespaarde ruimte is vervolgens gebruikt om meer en grotere opbergvakken toe te passen. Volgens Ford slikt de Galaxy 1,5 liter flessen naar hartenlust en zowel helemaal voor- als achterin zijn er vakjes voor kleinere spullen, zoals smartphones, sleutelbossen en zonnebrillen. Onder de laadvloer in het kofferruim is er zoal een 'geheim' vak van 20 liter te vinden.

Overal aan gedacht

Ook handig is het voortaan kunnen openen van de achterklep wanneer je de handen vol hebt met boodschappen. Een voetbeweging onder de achterbumper volstaat daarvoor. Op de eerste zitrij kan de kroost dan weer nauwlettend in de gaten gehouden worden via het speciale 'kinderspiegeltje'. En zo zijn er meer handigheden die het gemak dienen. Zo wordt de toegang tot de derde zitrij makkelijk gemaakt met een functie die de middelste zitzij – na een druk op de knop – naar voren schuift en de rugleuningen daarvan voorover klapt.

Luxueuzer

Tot zover het gebruiksgemak. Over op de luxe en comfort van de nieuwe Galaxy. Dat wordt onder meer geboden door (optionele) massagestoelen, een elektrische verstelbare stuurkolom en een verwarmbaar stuurwiel en klimaatregeling voor alle zitrijen. Het rijcomfort is erop vooruitgegaan dankzij een nieuwe achteras. De Mondeo en S-Max hebben deze achteras, die vriendelijker omspringt met drempels, ook. Bovendien maakt deze de auto stiller, tezamen met de intensivering van isolatie.

Moderne veiligheid

Of de Galaxy ook veilig is? Nou, er zijn inmiddels genoeg elektronische engeltjes verkrijgbaar die de kans op een ongeluk aanzienlijk verkleinen. Een snelheidbegrenzer bijvoorbeeld, maar ook een voetgangersveiligheidsysteem, adaptieve LED-koplampen met grootlichtassistentie, Cross Traffic Alert, dodehoekwaarschuwing, rijstrookassistentie en vermoeidheidsherkenning. Functies naast rij-ondersteunende systemen als automatisch in- en uit (file)parkeren en cameratoezicht vanuit de cabine om de omgeving voor de auto in de gaten te houden. Multimediale toepassingen zijn het reeds bekende SYNC 2 met spraaksturing dat op de vernieuwde Focus beduteerde.

Motoren en onderstel
Bij de Ford Galaxy had je meestal nooit te klagen over gebrek aan vermogen en bij de nieuwe is dat niet anders. De lichtste motor is een diesel met 120 pk. Daarna loopt het hard en snel op met een 150 of 180 pk sterke 2.0 liter TDCi. Topper onder de diesels is een tweeliter biturbo-viercilinder met liefst 210 pk. Benzinerijden kan met een 1.5 Ecoboost, goed voor 160 pk, en een tweeliter die 240 pk weet te ontwikkelen.
Ongeacht de motorkeuze belooft Ford meer rijplezier. Klanten die het Continuous Control Damping hebben bijbesteld kunnen zelfs kiezen welke rijmodi het beste bij hun past. Het adaptieve onderstel kan wisselen tussen Comfort, Normal en Sport.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Ford Galaxy
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers