Nieuws

Hyundai RM15 concept: middenmotor sportcoupé

Hyundai RM15 concept: middenmotor sportcoupé

Men neme een Hyundai Veloster, je schroeft de achterbank eruit, haalt de motor onder de kap vandaan en legt die achterin de auto, voorziet de koets van wat luchtinlaten en voila: een super hete Koreaan is geboren!

Hyundai wil heel graag laten zien dat het heel ver is als het aankomt op engineering, materiaalgebruik en ervaring in de racerij. En hoe kun je dat beter doen dan met een over-de-top conceptcar?

Aluminium spaceframe

Deze RM15 is gebouwd rond een aluminium spaceframe. Daaraan hangen sterke, maar lichte koetswerkpanelen. Die zijn uitgevoerd in CFRP. Daardoor weegt de auto natuurlijk een stuk minder dan een conventioneel model. Volgens Hyundai 195 kg minder, om exact te zijn. En omdat de motor een andere plek kreeg is de gewichtsverdeling beter: 43% aan de voorzijde, 57% aan de achterzijde.

Turbomotor

De tweeliter turbomotor wordt gevoed door luchtinlaten in de flanken. De viercilinder wekt 300 pk en ook nog eens 383 Nm op. Dat is genoeg voor een sprinttijd van 4,7 seconden. Als je zelf kundig omgaat met de hangeschakelde zesbak. De aandrijving gaat natuurlijk via de achterwielen. Die zijn daarom ook geschoeid met 265-rubber op een 19 inch velg, terwijl de voortrein zich tevreden stelt met een breedte van 235.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hyundai RM15 concept: middenmotor sportcoupé
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers