Nieuws

Nieuwe Honda Civic: mét turbomotor

Nieuwe Honda Civic

Honda maakt zich op voor de presentatie van de tiende generatie Civic. En deze Civic Concept moet ons alvast een beetje in de stemming doen komen.

Beschouw de Civic gerust als de hoeksteen in het Honda-gamma. Iets waar niemand zich beter van bewust is dan Honda zelf. En het bedrijf neemt weinig risico's met één van z'n belangrijkste modellen. Het is vastbesloten z'n goede positie in het erg competitieve segment te bewaren en het hanteert daarom een rigoureus ontwikkelingsschema. Sinds de lancering van het eerste exemplaar, vroeg in de seventies, bouwde Honda al 10 generaties. In Europa moeten we ons tevreden stellen met een hatchback en een break, maar elders ter wereld (en vroeger ook korte tijd bij ons) maakt een Coupé ook deel uit van het aanbod. De Civic Concept op de New York Motor Show is een voorbode van diens opvolger.

Ook turbomotoren

Honda hield - niet zonder reden - lang vast aan z'n atmosferische V-Tec motoren. Maar het bedrijf bezwijkt nu ook onder druk van de turbo. Veel wordt er helaas nog niet over vrijgegeven, maar de aankondiging an sich is al nieuwswaardig. Wat verder het grootste nieuwtje is aan deze conceptcar? Zijn design. Want als we het goed begrijpen zal dit ook van invloed zijn op de nieuwe Europese Civic.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Honda Civic
Nieuwe Honda Civic
Nieuwe Honda Civic
Nieuwe Honda Civic
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers