Nieuws

Hyundai toont stoere Enduro op thuisshow

Hyundai Enduro

Niet alleen de New York Auto Show is momenteel gaande, enkele duizenden kilometers verder, in Seoul, vindt er ook een alsmaar belangrijkere autotentoonstelling plaats. En daar heeft Hyundai het doek getrokken van de Enduro, een tweedeurs SUV met rallycross-intenties.

Qua concept heeft de Hyundai Enduro behoorlijk wat raakvlakken met de Allroad Concept van Audi die ruim een jaar geleden werd gepresenteerd. Ook dat is een hoog op de poten geplaatste SUV met coupé-trekjes. Echter de Duitser zit, ondanks z'n looks, niet zo nodig te wachten op een leven buiten de gebaande paden. De Enduro daarentegen wil niets liever, als we Hyundai moeten geloven. De Zuid-Koreanen beschouwen hun conceptcar als een ideale basis voor een rallywagen – wat natuurlijk aanknoopt bij het WTCC-programma van het merk.

Handige foefjes
Dat mensen dromen van avontuur, weet ook Hyundai. De Enduro wil ze op hun wenken bedienen. En daarbij is zelfs aan praktisch gemak gedacht. De vierzitter heeft namelijk uitklapbare treden in de flanken verstopt zitten. Handig voor als je een dakdrager wilt monteren. Ook aan de binnenzijde zijn er praktische details. Schuiven in de kofferruimte bijvoorbeeld.

Potentie als Veloster-opvolger

De driedeurs Enduro lijkt een flinke knaap te zijn, maar dat valt eigenlijk best mee. Hij is slechts 4,27 meter lang en 1,44 meter hoog. Het is dan ook niet ondenkbaar dat de Koreanen hier al even hun gedachte hebben laten gaan over een opvolger van de Veloster. De motor zou daar in elk geval prima in passen. Dat is een 2.0 liter turbo-benzine, gekoppeld aan een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers